Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 28 Ağustos 2014 - 19:33 Yorum: 0

İzmir'de AIDS'li hasta iddiaları

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde AIDS'li bir hastanın doğum yaptığı sırada kanın sıçradığı sağlık personeline AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başlandı

İzmir'de AIDS'li hasta iddiaları

İZMİR (AA) - Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, AIDS'li bir hastanın doğum yaptığı esnasında kanın sıçradığı sağlık personeline AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başlandı.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta sonu acil sezaryene alınan yabancı uyruklu bir kadının doğumu sağlık personelince gerçekleştirildi. Kadının, doğum sonrasında AIDS'li olduğunu söylemesi üzerine, doğum esnasında üzerlerine plesentanın kanla karışmış suyu sıçrayan 4 sağlık çalışanı panik yaşadı. 

Yapılan testte kadının AIDS'li olduğu ortaya çıkarken, sağlık çalışanlarının yapılan testler ise negatif sonuç verdi. 

Yabancı uyruklu anne, izole bir odada tedavi altına alındı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, her ihtimale karşı sezaryen ameliyatına giren ekibe AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başladıklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber