Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 28 Şubat 2017 - 13:43 Yorum: 0

İzmir’de film gibi ’dolandırıcılık’ operasyonu

İzmir'de, kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığı yalanıyla bir vatandaşı tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcı, vatandaşın emniyete...

İzmir’de film gibi ’dolandırıcılık’ operasyonu

İzmir'de, kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığı yalanıyla bir vatandaşı tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcı, vatandaşın emniyete durumu bildirilmesiyle film gibi bir operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, H.A. isimli telefon dolandırıcısı, Torbalı Kazım Dirik Caddesi üzerinde ikamet eden müşteki 52 yaşındaki B.İ.'yi arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı H.A., "Kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığını, Diyarbakır Ceza Mahkemelerinde yargılanıyorsunuz" sözleri sonrasında B.İ.'den para istedi. Bunu üzerine B.İ. isimli vatandaş, durumu Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Polis memurları, dolandırıcının suçüstü yakalanması için filmleri aratmayacak şekilde bir operasyon hazırladı.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, müşteki B.İ. ile görüşüldüğünde şüpheli şahısla halen telefonla görüştüğü, şahısların bankadan para çektirmek için yönlendirme yapmalarına üzerine harekete geçti. Bu arada çevredeki banka güzergahlarında da önlemler alındı. Polisinde yardımıyla B.İ., içerinde altın ve para süsü verilmiş bir poşet hazırlandı. Poşeti almaya gelen 32 yaşındaki H.A. yapılan operasyon ile suçüstü yakalandı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Buca Cezaevine gönderildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu bu gibi olaylarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber