Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 09 Eylül 2016 - 15:58 Yorum: 0

İzmir’de kaçak lüks araç operasyonu

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, Gürcistan üzerinden yurda sokulduktan sonra sahte...

İzmir’de kaçak lüks araç operasyonu

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, Gürcistan üzerinden yurda sokulduktan sonra sahte ruhsatla başkalarına satıldığı tespit edilen 16 lüks araç ele geçirildi. 16 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirildikten sonra mevzuata aykırı şekilde ülke içinde bırakılan lüks araçlarla ilgili yaptıkları araştırmalar sonucu 16 lüks aracın aynı yöntemle getirildikten sonra başkalarına satıldığını tespit etti. Ekiplerin düzenlediği operasyonlarda yaklaşık 2 milyon lira değerindeki araçlara el konulurken, 16 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Gürcistan plakalı olduğu görülen lüks araçların yasal süresi dolduğu halde mevzuata aykırı şekilde Türkiye'de kullanıldığı, Gürcistan ruhsatı üzerinden satıldığı kişi adına yeni sahte ruhsat çıkarıldığı, satın alan ve kullanan şüphelilerin de piyasa değerinin altında bu araçları sattığı ileri sürüldü. Yapılan incelemelerde Türkiye'ye turist gibi gelen Gürcistan vatandaşlarının bu araçlarla ülkelerine geri dönmediği, araçların ise Türkiye'de satıldığı iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber