Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

İzmir'de karakoldan cemevine dönüştürülen bina mühürlendi

Belediye Başkanı Arslan: "Seçim sürecinde 'Şirintepe ve Güzeltepe'nin gözünü boyayabilir miyiz' mantığı. Belediye ekiplerini gönderdim ve burayı mühürlettim"- Cemevini yaptıran Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Şahin: "Bir yandan sözde 'cemevleri yas

İzmir'de karakoldan cemevine dönüştürülen bina mühürlendi

İZMİR (AA) - Çiğli ilçesinde Alevi vatandaşların ihtiyaçları için cemevine dönüştürülen eski karakol binası, belediye ekiplerince mühürlendi. 

Güzeltepe Mahallesi'nde daha önce polis karakolu olarak kullanılan atıl durumdaki kamuya ait binanın Evrensel Alevi Bektaşi Birliği'nin girişimleriyle "Hz. Hüseyin" adı verilerek cemevine dönüştürülmesi, diğer bazı Alevi örgütleri ile cemevinin hizmet vermesi düşünülen Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinin bazı sakinlerince tepkiyle karşılandı. 

Alevi Yol Kültür Derneği Yöneticisi Erkan Ceylan, yaptığı açıklamada, uzun süre karakol olarak hizmet veren Güzeltepe Mahallesi'ndeki binanın boşaltıldıktan sonra cemevine dönüştürüldüğünü anlattı. 

Binaya, Hz. Hüseyin Cemevi tabelasının asıldığını dile getiren Ceylan, "Bu cemevi, Alevilerin oylarını almak için yapıldı. Buranın yıkılmasını istiyoruz. Hiçbir partiden yana değiliz, inancımız yaşamak istiyoruz" dedi.

-Çocuk bakım merkezi yapılsın önerisi 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise karakol binasının boşaltıldıktan sonra yerine okul öncesi çocuk bakım eğitim merkezi yaptırmayı düşündüklerini ancak cemevi yaptırıldığını söyledi.

Bunun altında siyasi amaç olduğunu ileri süren Arslan, şu görüşleri dile getirdi: 

"Seçim sürecinde 'Şirintepe ve Güzeltepe'nin gözünü boyayabilir miyiz' mantığı... Bu olaya karşıyım. Belediye ekiplerini gönderdim ve burayı mühürlettim. 6 aylığına kiralanmıştı. Milli Emlak Müdürlüğü'ne tahsis yazısı yazdım. Çocuk eğitim bakım merkezi olarak inşa etmek istediğimizi belirttik. Cevap bekliyoruz."

-Yasal haklarımızı kullanacağız

Cemevini yaptıran Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Derneği'nin yönetim kurulu başkanı Ali İhsan Şahin de Hz. Hüseyin Cemevi'nin keyfi olarak mühürlendiğini savundu. 

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Cemevinin kesinlikle hiçbir tadilat ve onarım yapılmıyor, yalnızca boya badana işi yapılırken ve de tek bir boyacı, işçi çalışmakta iken cemevini basan belediye ekipleri, işçiyi yaka paça dışarıya çıkartıp cemevini mühürlemiştir. Bir yandan sözde 'Cemevleri yasal statüye kavuşsun' diyeceksin diğer yandan cemevini mühürleyip kapatacaksın. Bu iki yüzlülüktür." 

Şahin, cemevi binasını mühürleyen Çiğli Belediyesi hakkında yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber