Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Eğitim 22 Mayıs 2016 - 11:03 Yorum: 0

İzmir’de KPSS Heyecanı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi, İzmir'de de heyecanla başladı.

İzmir’de KPSS Heyecanı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi, İzmir'de de heyecanla başladı. 09.30'da başlayan sınav öncesi adaylar, belgeleriyle okullara giriş yaptı. Sınavın ikinci oturumu ise 14.00'da yapılacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de sınav heyecanı yaşandı. İzmir'de 09.30'da başlayan KPSS lisans düzeyi sınavına girecek memur adayları yağmur altında sınavın yapılacağı okullara gelirken, aileleriyse şans diledi. Sınav giriş yerlerinde adayların üstü görevliler tarafından arandı. Adaylar, iki oturumla gerçekleşecek sınava, her oturum için ayrı ayrı aldıkları giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girdi. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgelerin sınava giriş için geçerli belge sayılmadığı belirtildi. Sınav, bugün ve 29 Mayıs tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacak. Bugün 09.30'da başlayan oturumun süresi 120 dakika, 14.00'da yapılacak oturumun süresi ise 100 dakika olacak. 29 Mayıs sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacak.

"SADECE DENİYORUZ"

Sınava giren Tamer Yılmaz, "KPSS'ye üçüncü girişim. Bölümüm sınıf öğretmenliği ve iyi bir yere atanmayı bekliyorum. Ben de atanamayan öğretmenlerden biriyim. Şansımızı deniyoruz" derken, Elif Koç ise, "KPSS'ye dördüncü girişim. Girmek istediğim belirli bir yer yok. Sadece şansımı deniyorum. Sınava fazla hazırlanmadım" ifadelerini kaydetti.

Özkan Kaya isimli memur adayı da, "KPSS'ye ikinci girişim. Özel sektörde çalışıyorum. Şuan için atanacağımı düşünmüyorum. Sadece soruları görmek için sınava giriyorum" diye konuştu. Sınava kendini denemek için giren adaylardan Cansu Dikmen de, "İlk kez sınava giriyorum. Yüksel lisans düşündüğüm için fazla hazırlanmadım. Sadece denemek için giriyorum" ifadelerini kullandı.

"KENDİ İŞİMİ YAPMAK İSTİYORUM"

10 yıldır özel sektörde çalıştığını belirten adaylardan Göksen Haskan, "10 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Özel sektörde şartlar gitgide zorlaşıyor. Şansımı devlette denemek istiyorum. Sınava ilk girişim. Fazla hazırlanmadım" derken, bilgisayar öğretmenliği bölümünden mezun Fatih Sarıyaz ise, şunları söyledi: "Sınava ikinci girişim. 8 aydır hazırlanıyorum. Herhangi bir devlet memuru olmak değil, kendi işimi yapmak istiyorum. Tek amacım bu."

AİLELER DUA ETTİ

Adayların yanı sıra, ailelerin de heyecanı vardı. Kızı için okul bahçesinde dua eden Mehmet Ali Dökmen, sınıf öğretmeni olmak isteyen kızı için "Kızım ilk kez sınava giriyor. Türkiye'nin neresi olursa olsun bizim için fark etmez. Memleketimizin her tarafı aynı" dedi.

Anne Gülistan Dökmen ise, "Kızım için hayırlısı olsun diye dua ediyorum. İnşallah hepsi hakkında hayırlısı olur" diye konuştu. Abla Taliye Dökmen, atanamayan öğretmenlerin sonlanması için dilekte bulunarak şöyle konuştu: "Bütün adaylara ve kardeşime başarılar diliyorum. Atanamayan öğretmen kalmasın. Çok zorluk çekiyorlar, hep bekliyorlar. İnşallah atanırlar."

İzmir’de KPSS Heyecanı

İzmir’de KPSS Heyecanı

İzmir’de KPSS Heyecanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber