Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

İzmir'de kredi kartı dolandırıcılığı iddiası

İzmir'de, bilgilerine ulaştıkları kişilerin kredi kartlarını kullanarak internet üzerinden alışveriş yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı

İzmir'de kredi kartı dolandırıcılığı iddiası

İZMİR (AA) - İzmir'de başka kişilerin kredi kartı bilgileriyle internet üzerinden alışveriş yaptıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin bilgileri dışında kredi kartları kullanılarak internet üzerinden alışveriş yapıldığı yönündeki şikayeti üzerine başlattığı çalışmada, bu bilgilerin spor malzemeleri satan bir internet sitesinden alışverişte kullanıldığını saptadı. 

Ekipler, başkalarının kredi kartı bilgileriyle sipariş ettikleri malzemeleri kargodan almak isteyen Z.A ve Ö.A'yı gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadelerinde alışverişin A.Y tarafından yapıldığını öne sürmeleri üzerine polis, A.Y'yi de yakaladı.

Gözaltına alınan kişilerin adreslerin yapılan aramada başkalarına ait kredi kartı bilgilerinin bulunduğu bilgisayar, bu bilgiler kullanılarak satın alınan çok sayıda tekstil ürünü, telefonu, elektronik malzeme ve bu ürünlerin satışından elde edildiği değerlendirilen bin 970 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Şüphelilerden biri lise öğrencisi

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden birinin lise öğrencisi olduğuna dikkat çekilerek, çocukların suç ve suçlulardan korumasında ailelere önemli sorumluluk düştüğü kaydedildi.

Çocukların internet oyunları ve sosyal medya sitelerinde tanıştıkları kişiler tarafından kandırılabileceklerine işaret edilen açıklamada ailelerin benzer şüpheli durumlarda güvenlik güçleriyle iletişime geçmesinin önemi vurgulandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber