Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Mart 2015 - 10:38 Yorum: 0

İzmir'de kültür sanat

İzmir Avrupa Caz Festivali, KhalifeSchumacherTristano, Mateusz Smoczynski Quintet ve Mario Rom's Interzone konserleriyle devam edecek

İzmir'de kültür sanat

İZMİR (AA) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 22'ncisi düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında, bu hafta 3 konser yapılacak.

Bachar Khalife (perküsyon), Pascal Schumacher (vibes, marimba, glockenspiel) ve Francesco Tristano'dan (piyano, elektronik) oluşan KhalifeSchumacherTristano, bu akşam sahne alacak.

Mateusz Smoczynski (keman), Konrad Zemler (gitar), Jan Smoczynski (piyano), Wojciech Pulcyn (kontrbas) ve Michal Miskiewicz'den (davul) oluşan Mateusz Smoczynski Quintet cumartesi, Mario Rom (trompet), Lukas Kranzelbinder (bas) ve Herbert Pirker'den (davul) oluşan Mario Rom's Interzone pazartesi konser verecek.

Konserler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşecek.

Altı film gösterisi, bir seminer ve dört atölye çalışmasının bulunduğu festival, 21 Mart'ta sona erecek.

-İZDOB

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), klasikler arasında yer alan Giacomo Puccini'nin "Tosca" operasını sahneleyecek.

Yoğun istek üzerine İZDOB tarihinde üçüncü kez repertuvara alınan "Tosca", Haldun Özerten'in yönetmenliğinde sahneye koyulacak.

Orkestrayı şef Tulio Gagliardo'nun, koroyu Ali Hoca'nın yönettiği "Tosca", bu akşam ve yarın Elhamra Sahnesi'nde izlenebilir.

İZDOB, çocuk izleyicileri için pazartesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezi'nde "Balenin Büyülü Dünyası" oyununu sahneleyecek.

"Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" de salı Elhamra Sahnesi'nde izlenebilir.

İZDOB, aynı gün, besteci Carl Orff’un sevilen eseri "Carmina Burana"yı AASSM'de seslendirecek.

Orkestrayı Tolga Taviş, koroyu Ali Hoca, çocuk korosunu ise Şahin Erkılıç'ın yöneteceği konserin solistliğini ise soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, tenor Erdem Erdoğan ve bariton Serkan Kocadere yapacak.

-İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, Jean-Claude Carriere'in yazdığı, Esen Özman'ın Türkçeye kazandırdığı "Akıl Defteri" adlı oyunla, bu akşamdan cumartesiye kadar izleyicisiyle buluşacak.

Çocuk seyircilerinin karşısına pazar günü "Neşeli Kampçılar" ile çıkacak İzmir Devlet Tiyatrosu, salı ve çarşamba, Necmi Onur'un yazdığı, Ayper Erener'in oyunlaştırdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Arap Abdo"yu sahneleyecek.

-Diğer etkinlikler

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası İzmir Kukla Günleri, bu yıl 23 ülkeden 40 kukla tiyatrosunun Aliağa'dan Çeşme'ye 38 farklı gösteri mekanında, 22 Mart'a kadar devam edecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) yarın AASSM'de Toshiyuki Shimada'nın şefliği, kemancı Fedor Rudin'in solistliğinde konser verecek.

Çağ Erçağ, Esen Kıvrak ve Başar Can Kıvrak Trio da cumartesi AASSM'de sahne alacak.

Sahne Tozu Tiyatrosu, Haldun Dormen Sahnesi'nde Turgut Özakman'ın yazdığı "Bir Şehnaz Oyun"u, cumadan itibaren 3 gün boyunca sahneleyecek.

Tiyatro İstanbul, Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "İstibdat Kumpanyası" ile yarın Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

-Sergiler

İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında, Aykut Uslutekin'in "Cazın Büyüsü" adlı fotoğraf sergisi, 14 Mart'a kadar 1462 Contemporary Art Gallery'de, 13. Caz Festivali Afiş Yarışması sergisi 21 Mart'a kadar AASSM'de gezilebilir.

Uluslararası İzmir Kukla Günleri çerçevesinde, Suat Veral ve Merve İlken'in "Ustadan Çırağa Karagöz Tasvirleri", Ljudmil Nikolov'un "İpler ve Yüzler" resim sergisi, Cenk Güçer'in "Fotoğrafçı Gözüyle Kukla", DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin "İlk Adımlar 2" kukla sergisi, İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde, festival süresince açık kalacak.

Hürmüz Aslantürk'ün "Sonbahar Anadolu" adlı bakır rölyef ve resim sergisi, 16 Mart'a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Mete Akisu'nun resim sergisi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde, pazara kadar görülebilir.

"Arkas Koleksiyonu’nda Osmanlı Halı Sanatı" sergisi, 14 Haziran'a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde açık kalacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber