Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 02 Nisan 2015 - 12:53 Yorum: 0

İzmir'de kültür sanat

İZDOB, "Palyaçolar" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek

İzmir'de kültür sanat

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Palyaçolar" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek.

İZDOB'un 1991 yılında ilk kez sahnelemesinin ardından bu yıl ikinci kez repertuvarına aldığı Ruggero Leoncavallo’nun "Palyaçolar (I Pagliacci)" operasında, orkestra yönetmenliğini Tulio Gagliardo ve Tolga Taviş, sahne yönetmenliğini ise Önder Gökseven üstleniyor.

Operada gerçeklik akımının en önemli yapıtları arasında yer aldığı belirtilen "Palyaçolar", konusunu İtalya’nın Montalto kasabasında işlenen cinayetten alıyor.

Dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Gülay Korkut, ışık tasarımını Müfit Özbek'in yaptığı operanın koreografı Şebnem Şenel, koro yönetmeni ise Nicoletta Olivieri.

İki perdeden oluşan, Birgül Su Ariç, Filiz Güneş, Lorenzo Mok Arranz, Aydın Uştuk, Tamer Peker, Cengiz Sayın, Nejad Beğde, Cihan Özmen, Murat Direk, Tankut Eşber ve Serkan Taylan'ın rol aldığı opera, bu akşam Elhamra Sahnesi'nde sahnelenecek.

"Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" ise cumartesi aynı mekanda izlenebilir.

-İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, pazar ve pazartesi hariç, hafta boyu Ali Berktay'ın Yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Son Çığlık" adlı oyunla izleyicisinin karşısına çıkacak.

Rüçhan Gürel, Hülya Savaş, Ozan Yıldırım, Melike Aslı Sinke, Özkan Gezgin, Arif Yavuz, Neşe Arat, Mustafa ÇOlak, Ümit Dikmen, Fatih Özyiğit ve Hande Gürler'in rol aldığı oyun, 13. yüzyıl başında Fransa'nın güneyindeki Oksitanya bölgesinden Haçlı ordusunun geçmesinde yaşananlar konu ediliyor.

Umut Uğur'un yazdığı, Emre Başer'in yönettiği "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyunu, pazar günü küçük sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-İZDOB

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın Sedat Dağhan Doğu şefliği, piyanist Gökhan Aybulus solistliğindeki konserde, yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak.

Orkestra, Sergey Sergeviç Prokofyev'in "Piyano Konçertosu No.2 Sol Minör Op.16" ve Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Senfoni No.40 Sol Minör K.550" eserlerini seslendirecek.

-Diğer etkinlikler

24 oyunun 15 farklı mekanda sahnelendiği Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, pazar sona erecek.

Aegean Ensemble bu akşam, Zerrin İpek Avenk ve Nicolas Boyer Lehman "Romantizmden Modernizme Fransız Bestecileri" konseriyle pazartesi, Kheops Ensemble salı, AASSM'de sahne alacak.

Hüseyin Çebi yönetimindeki Kent Orkestrası, çarşamba Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde izleyicisiyle buluşacak.  

-Sergiler

Cenk Gençdiş'in "Eski Kıtanın Yollarında" adlı fotoğraf sergisi 11 Nisan'a, karma fotoğraf sergisi "Rengarenk Doğu Karadeniz" 15 Nisan'a, küratörlüğünü Prof. Dr. Zafer Toprak'ın üstlendiği "Lozan’dan Cumhuriyet’e İsmet İnönü" sergisi 30 Nisan'a kadar AASSM'de gezilebilir.

İzmir Sanat’ta açılan Erdal Dinçer’in tiyatro afişleri sergisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin hazırladığı "Dekor Eskiz Maket Sergisi", pazar sona eriyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nda, "Toprağın Sesi" adlı karma resim sergisi, 6-12 Nisan'da gezilebilir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber