Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 26 Kasım 2014 - 12:23 Yorum: 0

İzmir'de Metabolizma Laboratuvarı açıldı

Tepecik Eğiitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyete başlayan laboratuvarda kalıtsal metabolik ve endrokrinolojik hastalıkların tarama ve tanısında hizmet verecek

İzmir'de Metabolizma Laboratuvarı açıldı

İZMİR (AA) - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalıtsal metabolik ve endokrinolojik hastalıkların tarama ve tanısında hizmet verecek Metabolizma Laboratuvarı açıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte Sağlık Bakanlığı'na bağlı ilk, üniversiteler arasında ikinci laboratuvar olarak faaliyete başlayan Metabolizma Laboratuvarı yeni doğan tarama testlerinden, aminoasit analizi gibi birçok alanda araştırmalar yapacak. 

Sekreterlik bünyesindeki 15 hastaneye hizmet verecek laboratuvar sayesinde kalıtsal metabolik hastalıkların tanı ve tedavisi ile kalıcı bozuklukların ortaya çıkmaması, hastanın yaşatılması ve gebeliklerde tanı şansının yakalanması amaçlanıyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber