Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 15:08 Yorum: 0

İzmir'de Milli Eğitim Müdürü'ne yönelik protesto

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı'yı bir toplantıda söylediği iddia edilen sözler nedeniyle protesto etti

İzmir'de Milli Eğitim Müdürü'ne yönelik protesto

İZMİR (AA) - Eğitim-İş üyesi öğretmenler, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'yı, bir toplantıda söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri, "vefasız Bardakcı istifa", "karanlığa geçit yok" sloganları attı.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyen grup adına açıklama yapan Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, iktidarın eğitimdeki düzenlemelerinin laik ve demokratik ortamı yok ettiğini ileri sürerek, "kraldan çok kralcı" yöneticilerin davranışlarının işin hangi boyutlara ulaştığının göstergesi olduğunu belirtti.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın da bu tür tutum sergilediğini ifade eden Altıntop, "İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı 20 Ağustos'ta Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde imam hatip ortaokulları ve liselerin müdürlerinin katıldığı toplantıda 'Ateist ve komünist öğretmenlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Gerekirse bunların resen tayinlerini çıkartırım' sözlerini sarf ettiği söyleniyor. Bardakcı'nın acilen görevden alınması gerekmektedir" diye konuştu. 

Altıntop, Bardakcı hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber