Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

İzmir'de Nevruz hazırlıkları

HDP İzmir İl Başkanlığı'nın, Nevruz Bayramı'nı 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda kutlayacağı bildirildi

İzmir'de Nevruz hazırlıkları

İZMİR (AA) - HDP İzmir İl Başkanlığı'nın, Nevruz Bayramı'nı Gündoğdu Meydanı'nda kutlayacağı bildirildi. 

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, düzenlediği basın toplantısında, 22 Mart Pazar günü saat 11.00'de Gündoğdu Meydanı'da Nevruzu kutlamak için İzmir Valiliği'ne gerekli müracaatı yaptıklarını belirtti. 

Uğur, gazetecilerin valiliğin Gündoğdu Meydanı'nda kutlama yapmak için izin vermemesi durumunda ne yapacaklarını sorusuna, "Gündoğdu Meydanı için izin verileceğini umut ediyoruz. Mutlaka Gündoğdu'da olacağız, başka plan yapmadık. Biz izin dışında başka karar çıkma ihtimalini düşünmüyoruz. Orası zaten İzmir'in yasal miting alanı. Biz orada olacağız, kimsenin şüphesi olmasın" yanıtını verdi. 

HDP'nin İzmir'deki Nevruz kutlamalarına Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın da katılacağını bildiren Uğur, etkinlikte birçok sanatçının sahne alacağını, Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajının okunacağını ifade etti.  

- "İzmir'den 5 milletvekili çıkaracağız"

İzmir'de HDP'ye milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvurulara da değinen Uğur, şu ana kadar 34 aday adayın müracaat ettiğini, 26 adaylarından 13'ünün kadın olacağını belirterek en az 5 milletvekili çıkaracaklarını savundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber