Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

İzmir'de nevruz kutlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak:

İzmir'de nevruz kutlaması

İZMİR (AA) - İzmir'de nevruz kutlaması, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığının organizasyonunda Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.

Etkinliğe katılanlar, iki ayrı polis kontrol noktasından, üst araması sonrası alana girdi. Alanda sloganlar atan kalabalık, halaylar çekti, şarkılar söyledi. 

Alandaki nevroz ateşini yakan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "nevruzun halkların tarihinde yer etmiş, Ortadoğu halklarının ortak bayramı olduğunu" belirterek, "Nevruza farklı anlamlar yükleyenler oldu ama ortak bir anlamı var. Yeni bir dönemin başlangıcıdır nevruz. Daha iyiye, daha güzele gidişin ilk ve güçlü adımıdır. Zulme karşı başkaldırıdır, özgürlüktür" dedi.

Kışanak, "Öcalan dün tüm Türkiye'ye, hatta Ortadoğu'ya büyük bir mesaj verdi, 'emperyalistler ve bölgenin gerici ulus devletleri halklarımızı, kimliklerimizi çatıştırarak kendilerine iktidar kurmak istediler, işte bu dönemi kapatıyoruz' dedi" ifadesini kullandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürece ilişkin açıklamalarını da eleştirdi.

HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ise Türkiye'nin barışa susadığını, çatışmanın kimsenin faydası bulunmadığını söyledi.

Daha sonra çocuklardan oluşan koro Kürtçe şarkılar söyledi. 

Plevne Bulvarı tarafındaki polis kontrol noktasında, üzerinde bıçak bulunan kişi ile polis arasında arbede yaşandı. Bu kişinin, flama sopasıyla vurduğu polis memurunun burnu kırıldı.

Polis, Alsancak Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaçan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığı, kamera kayıtlarının incelendiği bildirildi.

Meydanın çevresindeki bazı yolların araç trafiğine kapatılması nedeniyle diğer yollarda yoğunluk yaşandığı görüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber