Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

İzmir'de raylı sistem yatırımları

İZBAN'ın Selçuk'a uzatacak hattın çalışmalarına başlandı

İzmir'de raylı sistem yatırımları

İZMİR (AA) - TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak iştiraki İzmir Banliyo Sistemi'nin (İZBAN) Selçuk'a uzatılması çalışmalarına başlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumaovası'nda sona eren İZBAN hattı, 26 kilometre daha uzatılarak Selçuk ilçesine ulaştırılacak. 

Büyükşehir belediyesi İZBAN Selçuk hattındaki 2 istasyon ve 2 karayolu üst geçidi ile 6 menfez tipi karayolu alt geçidi için yapım çalışmalarına başladı. Selçuk hattının da tamamlanmasıyla, İZBAN’ın toplam hat uzunluğu 136 kilometreye çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri büyükşehir belediyesi tarafından, hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD tarafından gerçekleştirecek.

- İzmir Metro'ya 85 yeni vagon

İzmir Metro'ya 192 milyon milyon liralık yatırımı içeren 85 yeni vagon alınması ihalesi yapıldı. 

Çin firması CNR ile İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için harekete geçtiklerini söyledi. 

Kocaoğlu, ihale kapsamında gelecek 85 vagonla İzmir Metro'nun taşıma kapasitesinin yüzde 20 artacağını belirterek, "Şu anda bu sistemle günlük 350 bin yolcu kapasiteye ulaştık. Yeni vagonlar geldiğinde sefer sıklığı 1.5 dakikaya inecek ve yolcu potansiyelimizi 750 bine çıkaracağız" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 85 vagon için 192 milyon liralık yatırım yapacağı, vagonların 30 ay sonra hizmete gireceği ve bu vagonları hizmete girmesiyle İzmir Metro'daki tren setinin 172’ye ulaşacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber