Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 10 Ekim 2016 - 19:13 Yorum: 0

İzmir’de silahlı kuyumcu soygunu girişimi

İzmir'de gasp ettiği araçla soygun için Bornova'daki bir kuyumcuya gelen şahıs, kendisine karşı koyan 2 çalışanı vurup kaçtı.

İzmir’de silahlı kuyumcu soygunu girişimi

İzmir'de gasp ettiği araçla soygun için Bornova'daki bir kuyumcuya gelen şahıs, kendisine karşı koyan 2 çalışanı vurup kaçtı. Olay yerinde incelemelerde bulan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, soyguncunun en kısa zamanda yakalanacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de bir kuyumcuya müşteri olmadığı sırada giren siyah gözlüklü ve siyah bereli kimliği belirsiz şahıs, elindeki siyah poşeti çalışanlar Ümit Cengiz ve Yaşar Ünal'a uzatıp, belinden çıkardığı tabancayı da çalışanlara doğrultarak "Altınları doldurun" diye bağırdı. Soyguncuya karşı çıkan çalışanlar panik butonuna basarken, soyguncu Ümit Cengiz'i bacağından ve kasığından vurdu. Kuyumcudan kaçarken arkasından gelen Yaşar Ünal'ı fark eden soyguncu, kapıda Ünal'ı da bacağından vurup, hazırda bekleyen 35 NS 056 plakalı gri araçla kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, durumu ağır olan Ümit Cengiz'i Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Yaşar Ünal'ı ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Çalışanlar şaka sanmış

Olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da inceleme yapıp, bilgi aldı. Soyguncunun aracı bugün öğle saatlerinde gasp ettiğini söyleyen Uzunkaya, "Bu araç ile saat 16.55 sıralarında kuyumcu dükkanına geliyor. Altınları boşaltmalarını söylüyor. Bu sırada silah tevcih ediyor. Çalışanlar önce şaka sanıyorlar. Sonrasında çalışan 2 şahsın ayaklarına ateş ediyor" dedi.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Uzunkaya, "Ölümcül bölgelerine ateş etmemiş. Fail, 1 kişi, kimliği henüz belli değil. Şahsın bıraktığı birtakım iz ve deliller üzerinden en kısa zamanda yakalanır" diye konuştu.

Soygun girişiminin yaşandığı kuyumcunun yan dükkanında çalışan görgü tanığı Celal Ersin ise, "Arabayı buraya park etti. Beş dakika sonra silah sesleri geldi. Ben tam dışarı çıkarken arabaya binip gitti. Orta yaşlı, 40-45 yaşlarında biriydi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber