Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Kasım 2014 - 12:18 Yorum: 0

İzmir'de TEOG heyecanı

8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavları, ikinci gün oturumuyla sona erdi

İzmir'de TEOG heyecanı

İZMİR (AA) - İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavları ikinci gün oturumuna 53 bin 900 öğrenci katıldı. 

İzmir'de 572 sınav merkezinde düzenlenen sınav için öğrenciler erken saatlerde okula geldi.

Ortak sınavların ikinci oturumunda fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları gerçekleştirildi. Her ders için çoktan seçmeli 20 sorunun yer aldığı sınavlar 40'ar dakika sürdü, sınavlar arasında 30'ar dakika dinlenme süresi verildi. Saat 09.00'da başlayan sınavlar saat 12.00'de sona erdi. 

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, sınavların il genelinde sorunsuz tamamlandığını kaydetti.

Mazeret sınavları ise 13-14 Aralık'ta yapılacak. İkinci dönem ise merkezi ortak sınav, 29-30 Nisan 2015'te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber