Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

İzmir'deki cinayet

Tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuruna 15 yıl hapis cezası verildi

İzmir'deki cinayet

İZMİR (AA) - Buca'da, tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren polis memuruna “kasten adam öldürmek” suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık İlkay M, avukatı Oktay Ensari, ölenin annesi Elif Uçdu, avukatı Zehra Duygu Akçay katıldı.

Avukat Akçay, sanığın cinayeti bilerek ve kasten işlediğini, bu nedenle tahrik ve diğer indirimlerin uygulanmamasını talep ettiklerini söyledi.

Avukat Ensari ise sanığın cinayeti haksız tahrik altında, meşru savunma sınırları içinde işlediğini, maktul ve sanığın bir süredir arkadaş olduklarını, ancak maktulün bir süredir sanığa karşı cinsel duygular beslemeye başladığını, sanığın maktule baba şefkatiyle yaklaştığını, çalışması için işlere soktuğunu, ancak maktulün ilişkiyi başka boyuta taşıma isteklerinin sona ermediğini, sanığı tehdit ettiğini, olay günü de yine tehdit ve küfürler ettiğini belirterek bu nedenlerle sanığa ağır tahrik indiriminin ve diğer indirimlerin uygulanmasını istedi.

Sanık, cinayeti kasten işlemediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan, sanık avukatının belirttiği olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleşmediğini, bu nedenle “kasten adam öldürme” suçundan TCK 81/1. madde kapsamında önce müebbet hapis, ardından “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına indirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini bildirdi.

30 Temmuz 2014 günü yaşanan olayda, İlkay M (35), ödünç verdiği otomobilini geri getirmemesi nedeniyle arkadaşı Cenk Yazıcıoğlu'nun (24) 221/3 sokaktaki evine gitmiş, çıkan tartışmada Yazıcıoğlu'nu bıçaklamıştı. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırılan Yazıcıoğlu hayatını kaybetmişti.

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber