Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

İzmir'deki cinayet

Buca’da, sokakta şiddet uyguladığı eşini kurtarmaya çalışan kayınbiraderini öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

İzmir'deki cinayet

İZMİR (AA) – Buca’da, geçen kasım ayında sokakta şiddet uyguladığı eşini kurtarmaya çalışan kayınbiraderini bıçaklayarak öldüren sanığın müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya başlandı.

İzmir 6. Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Görsel B, ölenin annesi Fatma Ateş, sanığın eşi Mehtap B, çiftin çocukları ve avukatları katıldı.

Sanık savunmasında, kayınbiraderinin kendisini olay yerine davet ettiğini, konuşmak için davete uyduğunu, ancak sokağa girince ellerinde demir çubuk ve sopalarla 6-7 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını, ölen Mehmet Ateş ile boğuşmaya başladıklarını, Mehmet’in elindeki bıçağı yere düşürdüğünü, kendini savunmak için bıçağı alıp rastgele savurduğunu anlattı.

Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu’nun sorusu üzerine olay günü eşiyle evde tartıştıklarını, eşinin dışarı çıkıp “polis” diye bağırınca olayların bu aşamaya geldiğini öne süren sanık, eşi ve kızına şiddet uyguladığı ve eşiyle kızının kuyumcuya sığındıkları yönündeki iddiaların gerçek olmadığını, vücutlarındaki izleri de kendilerinin meydana getirmiş olabileceklerini ileri sürdü.
Ölenin annesi Fatma Ateş, olay günü kızının telefon ederek, “Anne beni kurtarın” diyerek kuyumcuya sığındığını söylediğini, kuyumcuya gittiklerinde de torununun, “Anneanne bizi kurtar, babam bizi öldürecek” dediğini, bunun üzerine oğlunun damadını arayarak konuşmak istediğini belirttiğini, eve dönerken  damadının sokağa girdiğini gördüklerini, daha sonra oğluna sopayla vurmaya başladığını, ayırmak için yanlarına gittiklerinde oğlunun yaralanmış olduğunu gördüklerini anlattı.

Oğlunun elinde bıçak ya da başka bir şey olmadığını söyleyen anne, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Sanığın eşi Mehtap B, kızının okula devam etme meselesi nedeniyle eşiyle ayrı yaşadıklarını, olay günü eşinin kızına şiddet uyguladığını, müdahale edince kendisine de şiddet uyguladığını, öldürmekle tehdit etmesi üzerine dışarı kaçarak kuyumcuya sığındıklarını, telefonla annesini arayarak gelmelerini istediğini belirterek, olay anına dair annesinin anlattıklarını tekrarladı.

Kardeşinin yaralandığını gördükten sonra eşini duvara çarparak, polis ekibi gelene dek bırakmadığını ve polise teslim ettiğini anlatan Mehtap B, eşinin her zaman yanında bıçak taşıdığını sözlerine ekledi.

Kızı Y.B, olay günü babasının okul meselesi yüzünden kendisini ve annesini dövdüğünü, olanları gören erkek kardeşinin ağlamaya başladığını, korkudan evden kaçarak polisi aradığını, eve dönerken annesini yalın ayak kaçarken gördüğünü, annesiyle birlikte kuyumcuya sığındıklarını anlattı.

Mahkeme heyeti, olay anına ait görüntülerin incelenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber