Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 21 Ağustos 2017 - 14:53 Yorum: 0

İzmir’in o mahallesinde uyuşturucu kullanım yaşı 10’a düştü

İzmir'in Konak ilçesinde "uyuşturucu satışı ve kullanımı" ile ilgili düzenlenen Narko Terör Çalıştayına katılan bir muhtar, mahallesindeki uyuşturucu...

İzmir’in o mahallesinde uyuşturucu kullanım yaşı 10’a düştü

İzmir'in Konak ilçesinde "uyuşturucu satışı ve kullanımı" ile ilgili düzenlenen Narko Terör Çalıştayına katılan bir muhtar, mahallesindeki uyuşturucu ticareti ve kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü söyleyerek destek istedi.

İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya akademisyenler, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve müftülük görevlileri katıldı. Çalıştay öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Global Research Thinking Center (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, toplumun uyuşturucu terörüne karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Narko Terörün bir toplumun genç neslini işlevsiz hale getirmek amacıyla sistematik bir biçimde uyuşturmaya verilen ad olduğunu söyleyen Önsay, çalıştayda uyuşturucu kullanımına zemin oluşturan sosyopsikolojik unsurlara dikkat çekmeyi, aile, çocuk eğitimi, toplumsal kontrol mekanizmaları ve ahlaki normatif değerlerle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

İzmir'in en çok uyuşturucu satan ve kullanan mahallesi

Konak ilçesine bağlı 2. Kadriye Mahallesi Muhtarı Selim Nalbant, mahallesinde yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve destek istemek için çalıştaya katılan mahalle muhtarlarından. Mahallesinin en büyük sıkıntısının uyuşturucu olduğunu söyleyen Nalbant, "Benim mahallemde bonzai çekirdek gibi satılıyor. Vatandaş kendisi bir şey yapamadığı için muhtar olarak hep benim kapıma geliyor. "Ne olacak halimiz" diye bana soruyorlar. Mahallede her türlü uyuşturucu var, hem uyuşturucu satıyorlar hem fuhuş yaptırıyorlar. Polislere haber verdiğim için muhtarlık binası ve arabam kurşunlandı. 6-7 yaşındaki çocuklara dahi uyuşturucuyu sattırıyorlar. Benim mahallemde uyuşturucu kullanma yaşı 10'a düştü. Artık bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber