Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ekim 2014 - 10:38 Yorum: 0

İzmirli belediyeler "bilişim havuzunda" toplanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu bilişim ağına 30 ilçe belediyesini dahil edecek

İzmirli belediyeler 'bilişim havuzunda' toplanıyor

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu bilişim ağına 30 ilçe belediyesini dahil edecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü imzalanacak "Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü" ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilişim altyapısı ve yazılımları, ilçe belediyesinin de hizmetine sunulacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bilişim altyapısının ilçe belediyeleri tarafından kullanılmasını sağlamak ve bilgi sistemleri verilerinden karşılıklı yararlanarak kaynak ve zaman israfını önlemek amacıyla ilki 2004 yılında imzalanan "Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü" kapsamı, yeni bağlanan ilçeleri de içine alacak şekilde yenileniyor.

Yeni protokolle ilçe belediyelerinin yüksek maliyetli bilişim teknolojileri yatırımlarının düşürülmesi hedeflenirken, aynı zamanda bilgiler ortak havuzda toplanarak veri tekrarı önlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 30 ilçe belediye başkanı arasında imzalanacak protokol kapsamında, ilçe belediyelerinin ihtiyacı olan otomasyon yazılımları ile kablolu ve kablosuz veri aktarım sistemleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek. Kullanıma açılan sistemlerin güncel tutulması da Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı tarafından sağlanacak.

Proje kapsamında il çapında fiber optik iletişim ağının kurulması, tüm ilçe belediyeler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşları kapsayan yüksek hızlı ve bağımsız bilgi iletişim altyapısı için 200 kilometrelik İZMİRNET omurgası oluşturuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber