Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Temmuz 2016 - 23:48 Yorum: 0

İzmirliler 12 gündür demokrasi nöbetinde

Tüm yurtta olduğu gibi İzmirli vatandaşlar da darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor.

İzmirliler 12 gündür demokrasi nöbetinde

Tüm yurtta olduğu gibi İzmirli vatandaşlar da darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor. İzmirlilerin her geçen gün coşkuyu arttırarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiğini anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yarın sabahtan itibaren Konak Meydanı'na ulaşımın sabah ve akşam saatlerinde ücretsiz olacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti 12. gününde de devam ediyor. Darbe girişimine karşı koymak için meydanlara çıkan ülke sevdalıları, İzmir'de de Konak Meydanı'nı boş bırakmıyor. Güneşin batmasıyla birlikte alanı dolduran binlerce İzmirli, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbetinde sık sık darbe ve FETÖ lideri Fethullah Gülen karşıtı tezahüratlar yaptı.

Büyükşehir'den ulaşım desteği

İzmirlilerin her geçen gün coşkuyu arttırarak demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiğini anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Çok yoğun bir katılım var, daha da fazla katılmak istiyorlar. Bugün bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştük, vatandaşların talebini ilettik. Vatandaşımız ücretsiz ulaşım istiyor" dedi.

Demokrasi nöbetçilerinin meydana fedakarlıklarla geldiğini anlatan Delican, "Vatandaşlarımız, sabah ayrılabilmeleri için ek seferler istiyorlar. Aziz Kocaoğlu'na bu istekleri ilettim. O da memnuniyetle karşıladı. Bundan sonra alana geliş gidişler ücretsiz olacak. Bazı ilçelerden meydana otobüsler kalkacak" diyerek, yarın sabahtan itibaren Konak Meydanı'na ulaşımın sabah ve akşam saatlerinde ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

"İzmirliler Demokrasi Meydanı istiyor"

İzmirlilerin sosyal medyada başlattıkları kampanyadan da bahseden Delican, "İzmir'de de bir 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı olması önemli. Zaten Konak Meydanı'nın adı Demokrasi Meydanı olarak da geçiyor. Yeni nesillere bu günleri aktarmamız gerekiyor, bu günleri yaşatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ mağduru polislerden pankart

Demokrasi nöbetçilerinin açtığı "Kiralık tank yok, hain var", "Bu topraklar çok hain gördü ama bilinmeli ki Türk milleti hepsini tarihe gömdü" yazılı pankart ise dikkat çekti. FETÖ mağduru polisler ise meydana "1803 atanamayan polis nöbete hazır" yazılı pankartla geldi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber