Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Teknoloji 18 Kasım 2020 - 13:33 Yorum: 0

İzmit karanlık sokaklar güneş enerjisi ile aydınlanıyor

İzmit Belediyesi, vatandaşların sürekli karanlıkta kaldığı Alikahya Vezirhan Sokak'ta güneş enerjili aydınlatma uygulaması başlattı.

İzmit karanlık sokaklar güneş enerjisi ile aydınlanıyor

İzmit Belediyesi, vatandaşların sürekli karanlıkta kaldığı Alikahya Vezirhan Sokak'ta güneş enerjili aydınlatma uygulaması başlattı.

İzmit Belediyesi, elektrik dağıtım şirketinin çalışma yapmaya yanaşmadığı ve karanlıklar içerisinde kalan Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak'ta güneş enerjili sokak aydınlatma sistemi kurarak vatandaşların sorunu çözdü. Sabri Yalım Parkı'nın ardından Vezirhan Sokak'ta İzmit Belediyesi'nin kendi imkânlarıyla kurduğu 9 aydınlatma direğinden oluşan güneş enerjili sokak aydınlatma uygulaması İzmit'te bir ilk oldu.

Çalışma yapılmadan önce hiçbir sokak aydınlatması bulunmayan Vezirhan Sokak'ın, çevresinde yaşayan vatandaşların kullanmaya korktuğu yolda "Güneş gece de aydınlatır. Üstelik fatura da göndermez" mantığıyla uygulanan güneş enerjili aydınlatma sistemiyle bölgede yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Özellikle geceleri kullanılmaktan oldukça çekinilen yolu artık günün her saati vatandaşlar hem yaya olarak hem de araçlarıyla rahatlıkla kullanabiliyor.

Ayrıca bölgede uygulanan çalışmada birçok yenilikte yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 bir aydınlatma sağlanırken bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada yüzde 100 bir enerji verilerek sokağın tamamen aydınlanması sağlanıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.

Önceki gün akşam saatlerinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Alikahya Merkez Mahallesi Muhtarı Recep Kahveci, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Sarıca ve ilgili birim müdürleri güneş enerjili aydınlatma projesi uygulama bölgesinde incelemelerde bulundu. Uygulama hakkında bilgiler veren Başkan Hürriyet, "Üretimde süreklilik enerjide tutumla olur. Biz de Üreten Belediye İzmit Belediyesi olarak, sensörlü ve güneş enerjili sokak lambalarımızı kimse olmadığı zaman daha az enerji harcamasını, insan ve araç yoğunluğu olduğunda ise enerjinin artmasını sağladık" dedi.

Enerjinin önemine değinen Başkan Hürriyet, "Gereksiz harcanan enerji kaybedilen emektir. Milli servet israfı yerine doğal enerji kaynaklarından faydalanmak gerek. Ayrıca olası bir depremde de elektrik kesintisi olmayacak, sokak hep aydınlık kalacak. Bu bir başlangıç. İnşallah imkânlarımız arttıkça bunu gibi projelerimizi de tüm İzmit'te yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

İzmit karanlık sokaklar güneş enerjisi ile aydınlanıyor

İzmit karanlık sokaklar güneş enerjisi ile aydınlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber