Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ekim 2016 - 12:08 Yorum: 0

İzmit’te köylülere bilinçlendirme eğitimleri verildi

İzmit Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerdeki bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

İzmit’te köylülere bilinçlendirme eğitimleri verildi

İzmit Belediyesi köylerde bilinçlendirme eğitimleri veriyor.

İzmit Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerdeki bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Şimdiye kadar tarım ve hayvancılık olmak üzere çeşitli konularda gerçekleştirilen eğitimlerin 41.si Eseler Köyünde gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Cihan Altıntaş tarafından verilen eğitimde buzağı ve beslenmesi konusu anlatıldı.

Köylülere bilinçlendirme eğitim veren Veteriner hekim Cihan Altıntaş, "Buzağının ağız sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Protein, vitamin, mineral gibi besin maddeleri bakımından oldukça zengin olan ağız sütü, aynı zamanda doğal aşı görevi de görür. Buzağı günde 3 öğün süt ile beslenmelidir. Süt, buzağıya annesini doğrudan emerek değil dereceli biberon veya kovalarla verilmesi, verilen süt miktarının takibi ve anneden geçebilecek hastalıkların önüne geçmek bakımından önemlidir. Buzağılara süt soğuk ve verilen kaplar temiz olmamalı. Ağız sütünden normal süte geçtikten bir süre sonra öğün sayısı 2'ye düşürülebilir. Buzağının sindirim sisteminin sağlıklı gelişimi ve anne sütünün ekonomik kullanılması amacıyla sütten kesme süresi 40-60. günlerde olmalıdır" şeklinde konuştu.

İzmit’te köylülere bilinçlendirme eğitimleri verildi

İzmit’te köylülere bilinçlendirme eğitimleri verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber