Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 10:38 Yorum: 0

İzmit’te öğrencilere yönelik programlar başladı

İzmit Belediyesi'nin isteği ile kurulan Çocuk Hakları Okulu, öğrencilere yönelik yoğun bir etkinlik programı başlattı.

İzmit’te öğrencilere yönelik programlar başladı

İzmit Belediyesi öğrencilere yönelik yeni etkinlikler düzenliyor.

İzmit Belediyesi'nin isteği ile kurulan Çocuk Hakları Okulu, öğrencilere yönelik yoğun bir etkinlik programı başlattı. Türkiye'de ilk olan Çocuk Hakları Okulu tarafından düzenlenen etkinliklere binlerce öğrencinin katılması bekleniyor. Eğitim programları hakkında bilgiler veren yetkililer, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz program ile eğitim sezonu boyunca 52 okulda 4. sınıfta okuyan en az 10 bin öğrenciye çocuk hakları eğitimi verilecek. Oldukça yararlı olacak eğitimlerde madde bağımlılığı, şiddet ve istismar konularında bilgilendirme yapılacak. Yenişehir mahallesi Çocuk Hakları Okulunda düzenlenecek eğitimler ile çocukların daha güvenli, birbirine saygılı, fiziksel ve ruhsal gelişimleri tam bir toplumda büyümeleri amaçlanmaktadır. Servis araçlarımız ile okuldan aldığımız öğrencilerimizin eğitimin ardından aynı şekilde okullarına bırakılacak" dediler.

Eğitim planlaması sırasında ana okulu öğrencilerinin de düşünüldüğünü belirten yetkililer, "Çocuk Hakları Masası olarak 2016-2017 eğitim dönemi içerisinde ana okullarındaki 2 bin 600 çocuğa da istismar eğitimi verilecek. İlkokullarda bulunan ana sınıfları ziyaret edilerek çocuklara toplumda dikkat edilmesi gereken kişi ve tehlikelerin üzerinde durularak başlarına bir şey gelmesi durumunda nerelere ve kimlere başvuruda bulunabilecekleri ve iyi dokunuş- kötü dokunuş konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. Salı ve Perşembe günleri yapılması planlanan eğitimleri 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleşeceğiz" şeklinde konuştular.

İzmit’te öğrencilere yönelik programlar başladı

İzmit’te öğrencilere yönelik programlar başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber