Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

İznik'te soğuk hava erik ve şeftaliyi vurdu

BURSA (AA) - İznik ilçesinde meydana gelen don olayının erik ve şeftali ağaçlarında yüzde 70-80 dolayında ürün kaybına yol açtığı bildirildi.İlçede hava sıcaklığının sıfırın...

İznik'te soğuk hava erik ve şeftaliyi vurdu

BURSA (AA) - İznik ilçesinde meydana gelen don olayının erik ve şeftali ağaçlarında yüzde 70-80 dolayında ürün kaybına yol açtığı bildirildi.

İlçede hava sıcaklığının sıfırın altında 4'e kadar düşmesi ve don olayı nedeniyle erik ve şeftali ağaçlarında buzlanma oluştu.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İznik'in tamamında erken açan şeftali ve erikte büyük zarar var. Bölgede yaşanan don olayı ağaçlarda yanık meydana getirdi. İlk tespitlere göre erken çiçek açan erik ve şeftalideki zarar yüzde 70-80 civarında. Gerçek zararların boyutları önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacaktır fakat bu don olayından diğer ağaçların sağlam çıkması pek mümkün gözükmüyor. Şu an sahadaki çalışmalarımız devam ediyor."

ETİKETLER: don olayı , Vahit Mutlu
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber