Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 13 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı İzol: "Suçlu suçsuz ayırt edilmeli"

İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İzol, iş adamlarına yönelik devam eden FETÖ operasyonlarına değindi.

İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı İzol: 'Suçlu suçsuz ayırt edilmeli'

İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İzol, iş adamlarına yönelik devam eden FETÖ operasyonlarına değindi. İzol, bu süreçte suçlu ve suçsuzun çok iyi ayırt edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye'de at izi it izine karışmış durumda. İş adamlarına yönelik devam eden FETÖ operasyonlarında çok dikkatli olmak, suçluyu ve suçsuzu ayırt etmek gerekiyor. FETÖ ile bağlantısı olmayanlar mağdur edilmemeli" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendiren İzol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İzol, "Öncelikle tüketicilerin tüketmekle ilgili bir endişesi yok. Dolayısıyla üreticilerin de üretmekle ilgili bir endişesi yok. Ancak iş sahipleri şartlardan dolayı ekonomik hareketlerini biraz kısıtlamış durumdalar. Aslında Türkiye'de bir ekonomik kriz yok. Yatırımcılar ise temkinli. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye'de at izi it izine karışmış durumda. İş adamlarına yönelik devam eden FETÖ operasyonlarında çok dikkatli olmak, suçluyu ve suçsuzu ayırt etmek gerekiyor. FETÖ ile bağlantısı olmayanlar mağdur edilmemeli" dedi.

"Yastık altındaki paraları çıkaralım"

Türkiye ekonomisinin hiçbir zaman krize girmeyeceğini ifade eden İzol, "15 Temmuz'dan sonra halkımız biraz telaşa kapıldı. Bu süreçte 200 kişi bankamatiklere koşarken, 2 milyon kişi sokaklara koştu. Bu tablo ülkemizin hiçbir zaman geriye gitmeyeceğini bize gösterdi. Bu bizim için çok önemli bir mesajdır. Bizler yarına umutla bakıyoruz. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör saldırıları ile sağ sol çatışmasını başlatmak istiyorlar. Ama Türkiye bu oyuna gelmeyecek. Bizim halkımız iradesini 15 Temmuz gecesi ortaya koymuştur. Bizim tek menfaatimiz vatan, bayrak ve topraktır. Sağ sol çatışması ya da mezhep çatışması bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Bu süreçte vatan ve bayrak için tek çatı altında birleşmemiz çok önemli. Provokasyonlara çok dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımız hiç korkmasın, Türkiye hiçbir zaman ekonomik krize girmez. Vatandaşlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum, bir an önce yastık altındaki paralarımızı dışarı çıkarıp ticarete dökelim. Vatanımıza daha faydalı olabilmek için yatırım yapalım. Geleceğe umutla bakalım" diye konuştu.

"Siyasi partilerin bir araya gelmesi önemli"

Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerine değinen İzol şunları söyledi:

"Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerinde bizde bulunduk. Bu süreçte insanların sağ sol demeden, birlik ve beraberlik içerisinde meydanları doldurmaları çok önemli. Biz meydanları bırakamayız. Çünkü o meydanlar hepimizin meydanı. Özellikle Yenikapı mitingi ülkemiz için dönüm noktasıydı. Ne mutlu bize ki böyle bir ülkede yaşıyoruz ve böyle bir tabloyu yaşadık. O gün dostlarımız sevinirken hainler somurtuyordu. Demokrasi nöbetleri bugün meydanlarda sona ermiş gibi gözükse de o nöbet yüreklerimizde hala devam ediyor. O nöbet aslında yüzyıllardan beri kalbimizde. Bizim gönlümüzdeki nöbet hiçbir zaman bitmeyecek. Bu saatten sonra bütün dünya Türkiye'nin birlik ve beraberliğini biliyor. Yeni bir sürece girdik. Bu bozmaya kimsenin gücü yetmez. OHAL ile birlikte Türkiye'de 3 ay içerisinde çok şey değişeceğine inanıyorum. Darbe girişimi ile gördük ki devlet içinde başka bir devlet yapılanması varmış. Bu süreçte halkımızı ve siyasi partilerin bir araya gelmesi çok önemli. Bu tablonun değişmemesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik çağrıları daima yinelenmeli."

"Gülen iade edilmeli"

FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in mutlaka Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyleyen İzol, "Fethullah Gülen bir maşadır. Bu kalkışma sadece bir kişinin planlamasıyla olabilecek bir şey değil. Bunun içinde birçok yapılanma vardır. Bunun adı bir gölge oyunu. Amerika mutlaka Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmelidir. Bu girişim halkın iradesi ile başarısızlığa uğratıldı. Yanlış insanları hayatınızdan çıkardığınız zaman doğru şeylerle karşılaşmaya başlarsınız. Ülkemizde kim yanlış kim doğru tam olarak bilemiyorduk. Ama 15 Temmuz'dan sonra ak ve kara ortaya açıkça çıkmıştır. Deniz dalgalanınca pisliklerini atar. Bu da ülkemiz için bir dalgadır diye düşünüyorum. Bu deniz bundan sonra daha da temizlenecek" diye konuştu.

"Çakıcı'dan mektup aldım"

Cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'dan mektup aldığını ifade eden İzol, "Alaattin Çakıcı vatanı ve milleti için çok mücadele etti. Cezaevinde bulunduğu süreçte şahsıma iki tane mektup yolladı. Mektubunda adaletsizliğe uğradığını söylüyor. Adaleti savunan bir insanın adaletsizliğe uğraması hoş karşılanmaz. Alaatin Çakıcı aynı suçtan iki kez ceza almış. Böyle bir şey olamaz. Ve Çakıcı'yı yargılayan savcılar ve hakimler şu an FETÖ'den cezaevindeler. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Alaattin Çakıcı'nın cezası gerçekten bitmişse ve Çakıcı'yı adaletsizliğe uğratanlar şu an FETÖ'den cezaevinde ise kendisinin cezaevinden çıkması gerekmektedir diye düşünüyorum. Kendisinin böyle bir talebi yok. Bu tamamen benim şahsi fikrim. Önemli olan adaletin sağlanması" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber