Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 01 Eylül 2016 - 12:24 Yorum: 0

İZTO’dan 73 ülkeye ’ekonominin çarkları dönüyor’ mektubu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, çeşitli ülkelerdeki 73 kardeş odanın başkanına, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından...

İZTO’dan 73 ülkeye ’ekonominin çarkları dönüyor’ mektubu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, çeşitli ülkelerdeki 73 kardeş odanın başkanına, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonominin çarklarının hiçbir kesinti olmadan döndüğü ve Türkiye'yi ile rahatlıkla ticaret, yatırım ve turizm için seçebileceklerine ilişkin mektup gönderdi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ülke ekonomisinin büyük zarar almadan yola devam edildiğini belirterek, "Özellikle bunu yabancılara çok iyi anlatmamız gerekiyor. Daha fazla dış ticaret ve yatırımcı çekebilmek için imajımızın kuvvetli olması gerekiyor" dedi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu kırmasa bile görünümünü haksız yere negatif yönde değiştirdiğini belirten Demirtaş, "Oysa darbe girişiminin ardından hükümetimiz bir yandan siyasi ve güvenlik tedbirleri alırken diğer yandan da ekonominin zarar görmemesi için çok hızlı önlemler aldı. Yatırımı daha da cazip hale getirecek düzenlemeler yaptı. Geçmiş darbeler belki ülkemiz ekonomisine çok büyük zarar verdi ama bu girişimin zarar vermemesi için tüm önlemler alındı" dedi.

73 ülkeye gönderildi

Ülkemizdeki ne bir yabancı yatırımcının ve tesisinin ne de turistin bu dönemde hiçbir zarar görmediğine dikkat çeken Demirtaş, "Ekonomimizin tüm çarkları güvenle dönüyor. Yabancılar gönül rahatlığı ile ticaret, yatırım ve tatil için ülkemizi tercih edebilir. Bunun için Yunanistan'dan Çin'e, İngiltere'den Fas'a, Küba'dan İtalya'ya kadar 73 ülkedeki kardeş odamızın başkanlarına bu durumu anlatan ve ülkemiz ekonomisinde hiçbir sorun olmadığını belirten bir mektup gönderdim. Bundan sonra da tüm platformlarda ülkemiz ekonomisinde bir sorun olmadığını yabancılara anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber