Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:18 Yorum: 0

İztuzu Plajı’nda Dalçev’e Men Kararı Tebliğ Edildi

Muğla'nın Dünyaca ünlü İztuzu plajında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yetkililerinin, özel bir firmanın işgali yönünde Ortaca Kaymakamlığına...

İztuzu Plajı’nda Dalçev’e Men Kararı Tebliğ Edildi

Muğla'nın Dünyaca ünlü İztuzu plajında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yetkililerinin, özel bir firmanın işgali yönünde Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunması üzerine, Kaymakamlık yetkilileri plajın üniversiteye teslim edilmesi yönündeki kararı Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) yetkililerine tebliğ etti.

DALÇEV, yetkililerinin tebliği imzalamaması ve işletme hakkının kendilerinde olduğu yönünde evrak sunacaklarını belirtmeleri üzerine, Kaymakamlık görevlileri tarafından evrakların 7 gün içerisinde incelenerek karar verilmesi ve olumsuz karar çıkması halinde plajın kolluk kuvvetleri ile tahliye edilmesi yönünde tutanak tutuldu.

Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV) ile 2014 yılında imzalanan protokolle İztuzu Plajı'ndaki günübirlik alan ve tesisin işletme hakkının şirketlerine ait olduğunu iddia eden DALÇEV yetkililerinin yeni sezon için hazırlığa başlamaları üzerine, MSKÜ İktisadi İşletme Yönetim Kurulu üyeleri, özel firmanın alanı işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu.

Alanın geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından üniversiteye tahsis edildiğini söyleyen yetkililerin şikayeti üzerine Ortaca Kaymakamlığı, plajın üniversiteye teslim edilmesi yönünde aldığı kararı DALÇEV yetkililerine tebliğ etti.

Tebliğ belgesini imzalamayan firma yetkilileri, plajın işletme hakkının kendilerinde olduğunu savundu. Yetkililer, belgelerin 7 gün içinde incelenerek karar alınması, kararın olumsuz olması halinde özel firma yetkililerinin plajdan kolluk kuvvetleri aracılığıyla tahliye edilmesi yönünde tutanak tuttu.

"TAHLİYEMİZİ GEREKTİREN BİR KARAR BULUNMAMAKTA"

DALÇEV A.Ş. avukatı Musa Müfit Elitaş, Kaymakamlık tarafından gönderilen belgeyi gerekli görmedikleri için tebliğ almadıklarını ifade etti.

Elitaş, "daha önceki beyanatlarımızda da dile getirdiğimiz gibi, DALÇEV A.Ş'nin bu alanda bulunması geçerli bir kira protokolüne ve teslim tutanağına dayanmakta, bu tutanağın aksine ne bir tutanak, nede bir mahkeme kararı olmadığını daha önce vurgulamıştık" diye konuştu.

"İZTUZU'NDA ÜNİVERSİTE İŞGALCİ"

Üniversitenin protokolünde tesisler ile ilgili herhangi bir madde olmadığını söyleyen DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise, "İztuzu Plajında, Üniversite ile bio çeşitliliğinin korunması ve Caretta Carettaların korunması yönünde protokol yapıldı. Tesislerle ilgili bir madde yok. Daha önce bize verildiği için, ikinci kez başkasına verilmesi mümkün değil. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İztuzu Plajı Dalyan ağzı mevkiinde işgalci" dedi.

İztuzu Plajı Ortaca Belediyesi tarafından işletilirken, 11 Haziran 2014 tarihinde MUÇEV'in yaptığı ihale ile DALÇEV'e tahsis edildi. Ardından Ortaca Belediyesi, ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açarken, mahkeme tarafından ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Karşı taraftan yapılan itiraz üzerine ise aynı mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

MUÇEV, 10 Kasım 2014 tarihinde İztuzu Plajı'nın boşaltılması için Ortaca Belediyesine yazı gönderdi. Belediye tarafından tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talep edilmesi üzerine işlem, 10 gün ertelendi. Ardından mahkeme, Ortaca Belediyesi tarafından yapılan talep üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurdu.

Ortaca Belediyesinin, Valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Daha sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde bulunan İztuzu Plajı'nın işletmesi, imzalanan protokolle MSKÜ'ye verildi.

İki gün önce ise üniversite idari işletmesinin yetkilileri, İztuzu Plajı'nın DALÇEV A.Ş. tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulundu.

İztuzu Plajı’nda Dalçev’e Men Kararı Tebliğ Edildi

İztuzu Plajı’nda Dalçev’e Men Kararı Tebliğ Edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber