Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Güncel 20 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Jandarmadan "Kadına Yönelik Şiddet" Çalıştayı

Malatya Valisi Kamçı: "Toplumun temel yapı taşı ailenin içinde başlayan bu hasar, ülkenin geleceğini etkileyen ve önlem alınması gereken en önemli konulardan biridir. Bu nedenle toplum gibi devlet de bu konuda duyarsız kalamaz"

Jandarmadan 'Kadına Yönelik Şiddet' Çalıştayı

MALATYA (AA) - Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kadına yönelik şiddetin, ülkenin geleceğini etkileyen ve önlem alınması gereken en önemli konulardan birisi olduğunu, toplum gibi devletin de bu konuda duyarsız kalamayacağını söyledi.

Malatya Jandarma Komutanlığınca "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi Koordinasyon ve Farkındalık Yaratma Çalıştayı" düzenlendi.

Hilton Otel'de gerçekleştirilen Çalıştaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, avukatlar ve İnönü Üniversitesinden öğretim üyeleri katıldı.  

Vali Kamçı, Çalıştayın açılışında, günümüzde insanlık sorunu haline gelen kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde farklı şekillerde varlığını sürdürdüğünü belirtti. 

Suçun sebep olduğu toplumsal sarsıntı, korku ve güvensizlik ortamının tamiri en zor hasarlardan olduğunu dile getiren Kamçı, "Toplumun temel yapı taşı ailenin içinde başlayan bu hasar, ülkenin geleceğini etkileyen ve önlem alınması gereken en önemli konulardan biridir. Bu nedenle toplum gibi devlet de bu konuda duyarsız kalamaz" dedi. 

Kolluk kuvvetlerinin halk nezdinde saygınlığının artmasının, halkın üzerindeki güvenlik algısının istenilen düzeyde oluşturulması ve şiddet mağdurunun yaşayacağı yalnızlığın ortadan kaldırılmasına bağlı olduğunu vurgulayan Kamçı, şiddetle mücadelede kadının endişelerinin ve yalnızlığının ortadan kaldırılmasının kolluğun üreteceği güvenlik hizmetinin kalitesiyle doğrudan ilgisinin bulunduğunu kaydetti.

Kamçı, bu hizmetin kalitesiyle doğru oranda artacak güvenin toplumda kadından başlayacak bir iyileşmenin öncülüğünü üstleneceğini belirtti. 

- Şiddet, kadının toplumsal yaşama aktif katılmasını engelliyor

Malatya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy da kadına yönelik şiddetin sağlıklı bir toplumun önündeki en büyük engellerden biri olduğuna dikkati çekti.

Toplumda geçmişten günümüze en çok şiddete maruz kalan kesimi kadınların oluşturduğunu dile getiren Aksoy, şiddetin kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önüne geçtiğini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde de engel oluşturduğunu kaydetti. 

Aksoy, Çalıştay'ın kadına yönelik şiddete ilişkin sorunların tespiti, farkındalığın sağlanması ve çözümüne yönelik katkı sunmasını umut ettiklerini belirtti. 

Açılışın ardından Vali Kamçı, salonda bulunan Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi afişini imzaladı. Çalıştay kapsamında çalışma gruplarınca kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenler paydaşlar tarafından ele alındı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber