Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Ekim 2014 - 10:43 Yorum: 0

Jandarmadan traktör sürücülerine reflektör uyarısı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde Jandarma trafik timleri, trafik kazalarının önüne geçmek için denetim ve kontrollerini artırdı.Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri,...

Jandarmadan traktör sürücülerine reflektör uyarısı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde Jandarma trafik timleri, trafik kazalarının önüne geçmek için denetim ve kontrollerini artırdı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, karayollarında trafiğe çıkan traktörleri reflektör, tepe lambası ve birden fazla römork takıp takmadığı konusunda mercek altına aldı. 

Jandarma trafik timleri, pancar alım merkezlerinde de eğitim ve bilinçlendirme konusuna ağırlık vererek, sürücülere römorklarının arka kısımlarında mutlaka reflektör takılı olması gerektiğini vurgularken, özellikle bölgede geçmiş yıllarda meydana gelen traktörlerin karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına dikkat çektiler.

Böyle kazalarla karşılaşılmaması ve sürücülerin can güvenliği için reflektör takılmasının önemine işaret eden trafik timleri, sürücüleri piyasada daha ucuza satılan geceleri parlamayarak işlev yapmayan sahte ve taklit reflektörlerin yerine orijinal reflektör takılması konusunda uyardılar.  

Jandarma timleri, sürücülere römorkların arkasında en az iki reflektör takılı olması gerektiğini hatırlattı.  Sürücüleri traktörlerinde tepe lambası bulundurması yönünde de uyaran ve hava karardıktan sonra yollarda bunların mutlaka açık tutularak yakılmasını isteyen trafik timleri, sürücüleri traktörlerine birden fazla römork takarak trafiği tehlikeye düşürmemesi konusunda da uyardılar.

Jandarma trafik timleri, bu kurallara uyulmaması halinde  sürücüler hakkında cezai işlem uygulanacağını kaydettiler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber