Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 16 Nisan 2021 - 11:08 Yorum: 0

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Ardahan'da halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otu yiyen 5'i çocuk 7 kişi zehirlendi.

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Ardahan'da halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otu yiyen 5'i çocuk 7 kişi zehirlendi. Uzmanlar, bu otun fazla tüketilmesinin ölüme bile götürebileceğini söyledi.

Ardahan'da halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otu yiyen 5'i çocuk 7 kişi zehirlendi. Ardahan il jandarma komutanlığı ekipleri, baharın gelmesiyle bilinçsizce tüketilen ve yörede halk arasında "deli bat bat" olarak bilinen otun tüketilmemesi konusunda uyarı anonsları yaparak vatandaşları uyardı.

Uzmanlar, halk arasında "deli bat bat" diye nitelendirilen otun kalpte ölümcül ritim bozukluklarına yol açtığını söyledi. Halk arasında "deli bat bat" diye bilinen bitkinin tatlı sıvı salgılamasından dolayı çocuklar tarafından çok sevildiğini aktaran uzmanlar, "Bu bitkinin çiçekleri veya kökleri yenildiği zaman ateş basması, yüzde kızarma, göz bebeklerinin büyümesi, terlemede azalma ve idrara çıkamama görülüyor. Hasta bilincini yitiriyor. Olmayan şeyleri görüyor. Kalpte ritim bozukluğuna yol açıyor. "Deli bat bat" otundan en fazla çocuklar zehirleniyor. Tarlada yoruluyor, acıktıktan sonra bu bitkiyi yiyorlar. Düzelmeleri bir haftayı buluyor. İlk 3 saatte erken müdahale çok önemli" dedi.

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Jandarmadan zehirli ot uyarı anonsu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber