Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü
Sami Er
Türkiye 18 Mayıs 2022 - 15:43 Yorum: 0

Jandarmanın ele geçirdiği tarihi eserler müzede sergileniyor

Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman Müzesi'nde jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılarından ele geçirilen Hristiyan dinine ait ikonalar...

Jandarmanın ele geçirdiği tarihi eserler müzede sergileniyor

Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman Müzesi'nde jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılarından ele geçirilen Hristiyan dinine ait ikonalar teşhir sergilenmeye başladı.

Adıyaman Müze Müdürlüğü, tarafından sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız, tarafından Perre Antik Kentinde yapılan kazılar ile ilgili sunum yapıldı.

Sunum sonrasında, 2019 yılında jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılarından ele geçirilerek Adıyaman Müzesi'ne getirilen Hristiyan dinine ait 19. Yüzyıl Ortadoks Kilisesi pirinç ve ahşaptan oluşan 21 adet ikonalar ve milyonlarca yıllık fosiller ilk kez teşhir edilerek, davetlilerin beğenisine sunuldu. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, yeni sergilenen eserler ile ilgili Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyelerine bilgi verdi.

Etkinliğe katılan davetliler arasında yer alan Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek'te sergilenen eserler ile ilgili bilgi aldı.

Teşhire ayrıca 55 ile 35 milyon yıl yaş aralığında olan köpek balığı dişi, istiridye fosilleri sergilendi.

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek, Hristiyan dinine ait ikonaların sergilenmesinin çok güzel olduğunu belirterek, Adıyaman Müzesinin evrensel bir müze olduğuna dikkat çekti.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan ise, yeni sergilenen eserler ile ilgili bilgi vererek, "2019 yılında jandarma tarafından yakalanan Hristiyan dinine ait ikonaları, mahkeme sonuçlandıktan sonra teşhire çıkarttık. Yine Eosen dönemine ait 55 milyon yıl ile 35 milyon yıl arasında olan köpek bağılı dişini ve istiridye fosilini de teşhire çıkarttık" dedi.

Etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Vali Yardımcısı İhsan Maskar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber