Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Türkiye 21 Haziran 2018 - 12:53 Yorum: 0

Japon yetkililer Zile’de

TOKAT (İHA) – Japonya'nın Türkiye büyük elçiliğinde görevli Japon diplomat, proje kapsamında yenilemesi yapılan Büyük Kozluca okulunda incelemelerde...

Japon yetkililer Zile’de

TOKAT (İHA) – Japonya'nın Türkiye büyük elçiliğinde görevli Japon diplomat, proje kapsamında yenilemesi yapılan Büyük Kozluca okulunda incelemelerde bulundu.

Tokat'ın Zile ilçesine gelen Japonya Büyükelçiliğinde görevli Diplomat Toshifumi Endo proje kapsamında yapılan okulda incelemede bulunmak için Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Büyük Kozluca köyüne geçtiler. Japonya'nın Türkiye büyükelçiliği desteği ile Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zile Belediyesi ortaklığında hazırlanan Büyük Kozluca İlk Okulu projesi tamamlanarak, proje kapsamında okul ve lojmanın yenilemesi yapıldı. Zile merkezden 35 km uzaklıkta olan okulda öğrenciler sağlanan imkanlar ile eğitimlerini en iyi şekilde yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Japon Büyükelçiliği olarak köy okuluna hibe vererek iyi bir şey yaptıklarını belirten Japon Diplomat Endo, "Gerçekten çok güzel bir okul olmuş. Bundan sonrada iyi muhafaza edilirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Japon Hükümeti olarak yerel projelere hibe kapsamında yaklaşık 140 ülkeye hibe veriyoruz. Türkiye'de her sene bu hibeyi yapıyoruz. Çok sayıda başvuru alıyoruz ve bunların içinden 5 proje seçiliyor. Bu şekilde Türkiye ve Japon dostluğunun daha da derinleşeceğine inanıyoruz." derken Başkan Vidinel, "Japon Hükümetinin ülkeler arası iyi diyaloglar olması adına ortaya koyduğu proje kapsamında çağrıya çıktı ve Zile Kaymakamlığı, Zile Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak projesi ile bu çağrıya cevap verdik. Başvurularımızı yaptık. Sonuçta Büyük Kozluca İlkokulumuza Japon Hükümeti bakım onarım ve tamiratına destek verdiler. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

İncelemeler sonrası yetkililerle dalından vişne yiyen Diplomat köyden ayrıldı.

Japon yetkililer Zile’de

Japon yetkililer Zile’de

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber