Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 01 Nisan 2015 - 12:08 Yorum: 0

Japonlar "Oya'nın Örnek Defteri" için Gönen'e geldi

Gönen ilçesine gelen Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Ishimoto ve beraberindeki heyet, Japonya'da çıkarılacak "Oya'nın Örnek Defteri" adlı kitap için iğne oyası hakkında bilgi aldı

Japonlar 'Oya'nın Örnek Defteri' için Gönen'e geldi

BALIKESİR (AA) - Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto ve eşi Chieko Ishimoto ile Türkiye'ye gelen heyet, Japonya'da çıkarılacak "Oya'nın Örnek Defteri" adlı kitapla ilgili yürütülen hazırlık kapsamında Balıkesir'in Gönen ilçesinin ünlü iğne oyası hakkında bilgi aldı, fotoğraf çekti.

Dernek Başkanı Ishimoto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Japon kültürleri arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, bu çerçevede iki ülkede karşılıklı bazı projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Türkiye'ye yaklaşık 20 yıldır geldiğini, bu kez ziyaretlerinin bir kitap projesi çerçevesinde olduğunu dile getiren Ishimoto, "Japonya'da Türk oyası yapanlar arttı. Japonlar, Türk oyasına farklı ilgi gösteriyor. Bu yüzden 'Oya'nın Örnek Defteri' adlı bir kitap çıkarmaya karar verdik. Japonya'da çıkarılacak kitap için hazırlık çerçevesinde Türkiye'de bazı yerleri ziyaret ediyoruz" diye konuştu.

Gönen'e de ünlü iğne oyası hakkında bilgi almak üzere geldiklerini anlatan Ishimoto, beraberlerindeki heyetin, oya konusunda çok zengin bir kültüre sahip olan ilçeden mutlu ayrılacağını ifade etti.

İlçede iğne oyası hakkında bilgi toplayan Japon araştırmacılar, oya işlemelerini fotoğrafladı, yapılışı hakkında notlar aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber