Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 27 Mayıs 2015 - 12:14 Yorum: 0

Japonlar yaptı hayatımız değişti

Teknoloji dünyasına damgasını vuranlarİlk cep telefonu cebe giremeyecek kadar büyük ve ağırdı.

Japonlar yaptı hayatımız değişti

Teknoloji dünyasına damgasını vuranlar!

Teknoloji dünyasına damgasını vuranlarİlk cep telefonu cebe giremeyecek kadar büyük ve ağırdı. O günler telefonlar SMS de çekemezdi fotoğraf da… Ancak telefonlar bugün dünyayı ayağımıza getiren bir teknoloji haline geldi. Fotoğrafta gördüğünüz Japonların yaptığı bu telefon zamanında tüketicilerden büyük ilgi görmüş ve kapış kapış satmıştı, sebebi de üzerinde kamera yer alan ilk telefon olmasıydı.İşte hayatımızı değiştiren teknoloji dünyasının unutulmazları…

İlk cep telefonu cebe giremeyecek kadar büyük ve ağırdı. O günler telefonlar SMS de çekemezdi fotoğraf da… Ancak telefonlar bugün dünyayı ayağımıza getiren bir teknoloji haline geldi. Fotoğrafta gördüğünüz Japonların yaptığı bu telefon zamanında tüketicilerden büyük ilgi görmüş ve kapış kapış satmıştı, sebebi de üzerinde kamera yer alan ilk telefon olmasıydı.

İşte hayatımızı değiştiren teknoloji dünyasının unutulmazları…

2001 yılında Apple tarafından tanıtılan iPod müzik endüstrisini baştan sona değiştiren çok önemli bir cihazdı. Artık insanlar CD’den müzik dinlemeyi bırakmaya ve MP3 haşır neşir olmaya başladı.

iPod, daha önceki yıllarda walkmanlerle hayatımıza giren mobil müzik dinleme deneyimini geri plana iterken, bilgisayara yüklenen iTunes programı aracılığıyla istenilen şarkıları online olarak satın alabilme alternatifini de sunuyordu.

2000 yılında tasarımı yenilenerek yeni sürümü piyasaya sürülen PS1 dünya genelinde toplamda 100 milyon satarken, en çok satan oyunu ise 10 milyon adet ile Gran Turismo’ydu.

1967 yılında hayatımıza giren Polaroid bir dönem çok moda bir teknolojiydi. Fotoğrafları banyo etmeksizin elimize veren cihazdan fotoğrafı alabilmek için bir süre beklemek gerekiyordu.

Ancak zamanla insanlar fotoğrafları beklemekten sıkılmaya başlayınca ve dijital fotoğraf makineleri hayatımıza girince Polaroid’in ölüm fermanı da imzalanmış oldu.

2006 yılında Sandisk tarafından üretilen MicroSD ile SD kartlar ufalmış ve telefonlara girebilecek boyuta gelmişti.

1992 yılında hayatımıza giren ve çayı yoğun olarak içen ülkemiz dahil birçok yerde çay içme alışkanlıklarını değiştiren bir teknoloji… 

Belki piyasaya sürülen ilk akıllı telefon değil; ancak akıllı telefonların geniş kitlelere yayılması anlamında iPhone’ların çok önemli bir rol oynadığı su götürmez bir gerçek.

Sony’nin kurucusu olan Akio Morita’nın uçak seyahatlerinde müzik dinlemek istemesi üzerine Sony’nin geliştirdiği mobil müzik çalardır.

İlk araç radyosu 1929 yılında ABD’li Paul Galvin tarafından üretildi. Galvin aynı zamanda Motorola’nın iki kurucusundan biriydi.

Bugün pek çok kişi tarafından kullanılan Zippo’yu Zippo isimli şirket üretti. Ürünün Zippo ismini almasındaki en önemli etken ise şirketin kurucusu olan George G. Blaisdell’in fermuar yani “zipper” kelimesini çok sevmesi ve “zippo”nun kulağa daha hoş geldiğine inanmasıydı.

Telefon ile laptop arası bir ürün olan iPad’ler ilk kez 2010 yılı başlarında karşımıza çıktı. Dünyanın ilk tableti değildi; ancak tabletin ne olduğunu dünya iPad ile öğrendi.

Bugün için hala yaygın olarak kullanılan renkli televizyonun ortaya çıkışı 1940’lı yılları buluyor. Ancak internet üzerinden yapılan yayınlar ile klasik televizyonlar yavaş yavaş ölmeye başlıyor.
Artık televizyonlar da tıpkı telefonlarda olduğu gibi “akıllandı” ve internete bağlanabilen, kullanıcıların Facebook hesaplarına girip içerik paylaşabildiği bir teknoloji halini aldı.

Dünyanın ilk MP3 çaları 1996 yılında Audio highway şirketi tarafından tanıtıldı. Ancak Listen Up modeli 1997’e kadar piyasaya sürülemedi. ABD’nin en büyük online satış sitesi eBay’in 2009 kayıtlarına göre Listen Up’dan sadece 25 tane üretildi. Kısaca, ilk MP3 çalar hakkında görüntüsü dışında pek bir bilgimiz yok.

Bundan 60 yıl önce Lewis Urry tarafından icat edilen alkalin bataryalar bugün hala uzaktan kumanda ve el fenerlerinde kullanılıyor.

5 cm’lik siyah beyaz ekranıyla bugün etkileyici olmaktan çok uzak olan FD-210, 1982’de piyasa sürüldüğünde eşi benzeri olmayan bir üründü. Üç farklı ekran büyüklüğündeki cihazla gittiğiniz her yerde televizyon izleyebiliyordunuz.

Dünyanın en çok satan kişisel bilgisayarı Commoder 64, 1982 yılında piyasaya sürülmesinin ardından 17 milyon adetten fazla satıldı.

Telsiz telefonların geçmişi İkinci Dünya Savaşı’na kadar uzansa da, SCR-536 telsiz telefonların ilk gerçek örneğiydi. Ancak kapsama alanı oldukça kısıtlıydı.

Dünyanın kameraya sahip ilk cep telefonu olmasının dışında J-SH04 için söylenecek pek bir şey yok. Kasım 2000’de Japonya’da tüketicilere sunulan telefon ABD’ye 2002’de piyasaya sürüldü.

Panasonic’in 1998 yılında piyasaya sürdüğü ilk taşınabilir DVD oynatıcının 12,7 cm genişliğinde ekranı ve bir çift hoparlörü vardı.

Kişisel bilgisayar çağında bir devrim yaratan Altair 8800, çok sayıda model roketi sırayla ateşlemek için üretildi. Birçok kişinin bilmediği şey, programlanabilir özelliğe sahip olan bilgisayarın sahip olduğu teknoloji ve Altair BASIC yazılımının, Microsoft’un en temel teknoloji altyapısını barındırması.

1989’da piyasaya çıkan Game Boy, dönemin iPod’undan farksızdı. Dünya çapında 118 milyon satmayı başaran ürün 8 bit grafiklere sahipti.

Bugün modem olarak adlandıracağımız internetin olmazsa olmazı cihaz, ilk olarak 1950’lilerde ABD Hava Üsleri arasındaki iletişim ağını geliştirmek adına üretildi. 1963 yılında Bell Labs şirketinin geliştirdiği 103, saniyede 200 bit veri iletebiliyordu.

IBM’in 2000 yılında sunduğu flash sürücü DiskOnKey, 8 MB hafızaya sahipti. Doğal olarak, disketlerin ortadan kalkmasında da öncülük eden ilk ürün oldu.

Dünyanın ilk dijital kol saati sahip olduğu kırmızı aydınlatması ve 18 ayar altın kutusuyla 2,100 dolardan piyasaya sürülmüştü.

Elektrikli tıraş makinesi

Patenti Jacob Schick tarafından 1928 yılında alınan elektrikli tıraş bıçağı ilk kez 1931 yılında piyasaya sürüldü. Ardından, Remington ve Philips Laboratuarı tarafından geliştirilerek günümüzdeki halini aldı.

Epson HX-20

Piyasa çıktığı 1981 yılında, HX-20 dünyanın ilk diz üstü bilgisayarı kabul etti. En büyük özelliği, 50 saat ömrü olan pillere sahip olmasıydı.

Motorola DynaTAC 8000x

Radyo telefon şebekesi üzerinden ilk telefon konuşması 1973 yılında yapıldı. İlk cep telefonu olarak bilinen DynaTAC 8000x’in piyasaya çıkması ise bu gelişmenin 10 yıl sonrasında yaşandı. Ağırlığı 800 gr olan telefon uzunluğu 33 santimdi. 30 telefon numarası kaydedilen belleğe sahip telefonun şarj ermesi 10 saat sürüyordu.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber