Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Japonlara "bulgurlu suşi" ikram edildi

MBTG Başkanı Aydın: "Japonlar ilk defa yapılan 'bulgurlu suşi' alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu"

Japonlara 'bulgurlu suşi' ikram edildi

GAZİANTEP (AA) - Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Japonya'da düzenlenen Foodex Japan 2015 Gıda Fuarı'nda, ziyaretçilere "bulgurlu suşi" ikram etti.

MBTG Başkanı Surur Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta Japonya'nın Chiba eyaletinde düzenlenen ve 81 ülkeden 77 bin kişinin ziyaret ettiği Foodex Japan 2015 Gıda Fuarı'nda stant açtıklarını anımsattı.

Fuarda, suşiyi pişirdikleri bulgurla servis ettiklerini kaydeden Aydın, "Japonlar ilk defa yapılan 'bulgurlu suşi' alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Türk markalı makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağ ürünlerini tüm dünyaya tanıtma misyonunu üstlenen MBTG, Japon halkının da damağında tat bırakmış, Türk markalı ürünlerin kalitesini ve lezzetini Japonya'da da başarıyla temsil etmiştir" ifadelerini kullandı.

Dünyanın birçok ülkesinde tanıtım çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, şu bilgileri verdi:

"Dünyanın ilk 3 ekonomisi arasında yer alan Japonya piyasasına yerleşmek, sektörün geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Japonya'ya olan makarna ihracatımız her geçen yıl önemli artış gösteriyor. 2013'te 21 milyon dolar olan ihracatımız, 2014'te 25 milyon doları aşmıştır. 2013'te 1 milyon 162 bin dolar olan bitkisel yağ ihracatımız ise 2014'te 1 milyon 558 bin dolara yükselmiştir. Bakliyat ihracatımız ise neredeyse 2 kat artış göstererek, 68 bin dolardan 108 bin dolara çıkmıştır. Bulgur ihracatımız da 2014'te 33 bin dolar olarak gerçekleşmiştir." 

Aydın, fuar süresince sürekli değişen menü çerçevesinde bulgurlu suşiden mercimek çorbasına, nohutlu bulgur pilavından makarna çeşitlerine, sarmadan bulgur tatlısına kadar çeşitli yemekler pişirildiğini aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber