Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 10 Ağustos 2022 - 10:58 Yorum: 0

Japonya’da kabine değişikliği

Japonya Başbakanı Fumio Kishida kabine değişikliğine gitti. Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Maliye Bakanı...

Japonya’da kabine değişikliği

Japonya Başbakanı Fumio Kishida kabine değişikliğine gitti. Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Maliye Bakanı Shunichi Suzuki koltuklarını korurken, birçok bakanlığa yeni isimler atandı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin öldürülmesi, Covid-19 kaynaklı ekonomik durgunluk, artan enflasyon, zorlu hale gelen bölgesel güvenlik ortamı ve Japonya hükümetine yönelik destekte azalma yaşanmasının ardından kabine değişikliğine gitti. Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ve Maliye Bakanı Shunichi Suzuki bakanlar kurulundaki mevcut pozisyonlarını korurken, eski Başbakan Yoshihide Suga döneminde Japonya'nın Covid-19 ile mücadelesinde kilit rol oynayan Yasutoshi Nishimura ülkenin yeni Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı oldu.

Savunma bakanlığına deneyimli isim

Daha önce Savunma Bakanlığı tecrübesi bulunan Yasukazu Hamada yeniden Savunma Bakanı olurken, eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe kabinesinde iki kez Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı olarak görev alan Katsunobu Kato da Sağlık Bakanlığı görevine geri döndü. Tetsuro Nomura'nın Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığına atandığı kabine değişikliğinde, Akihiro Nishimura ise Çevre Bakanlığı görevine getirildi. Öte yandan iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) küçük koalisyon ortağı Komeito'nun Genel Başkan Yardımcısı Tetsuo Saito ise Ulaştırma Bakanlığı pozisyonunu korudu.

İlk görevine geldi

Keiko Nagaoka kabinedeki ilk görevini Eğitim Bakanı olarak üstlenirken, Başbakan Kishida'nın nükleer silahsızlanma ve nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda özel danışmanlığını yapan Minoru Terada İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. Geleceğin başbakanı olarak gösterilen Taro Kono, Dijital Reform Bakanı koltuğuna otururken, eski güvenlik bürokratı olan Yasuhiro Hanashi de Adalet Bakanlığı görevine getirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber