Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 15 Nisan 2022 - 10:13 Yorum: 0

Japonya’yı Malakas Tayfunu vurdu

Japonya'da bugün itibariyle etkisini göstermeye başlayan Malakas Tayfunu nedeniyle Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) Ogasawara Adaları için toprak kayması...

Japonya’yı Malakas Tayfunu vurdu

Japonya'da bugün itibariyle etkisini göstermeye başlayan Malakas Tayfunu nedeniyle Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) Ogasawara Adaları için toprak kayması uyarısı yayınladı.

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın (JMA), dün Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara Adaları'na yaklaştığını duyurduğu Malakas Tayfunu ülkenin bazı kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Bugün öğle saatleri itibariyle Chichijima Adası'nın 100 kilometre kuzey-kuzeydoğu yönünde saatte 35 kilometre hızla ilerleyen tayfun, adada şiddetli yağış ve rüzgara neden oldu. Fırtına nedeniyle bazı elektrik direklerinin yıkılması sonucunda 06:30 itibariyle adadaki bin 200 hanenin yaklaşık yarısının elektriksiz kaldığı açıklandı. JMA ise Ogasawara Adaları'na yönelik toprak kayması uyarısı yayınladı. Bölge sakinlerine heyelanlara karşı yüksek teyakkuzda olma çağrısı yapan yetkililer, muhtemel tahliye emirlerine karşı da hazırlıklı olunması gerektiği konusunda uyardı. Ayrıca şiddetli fırtınanın bazı evlerin çatısını uçurabileceği ve elektrik direklerinin yıkılmasına neden olabileceği de ifade edildi.

Yetkililer uyarmıştı

JMA, dün Malakas Tayfunu'nun Ogasawara Adaları başta olmak üzere Tokyo'nun kıyı kesimleri ile Tokyo'nun güneyindeki Izu Adaları ve çevresine şiddetli rüzgarlar getireceği uyarısında bulunmuştu. Hızı saatte 160 kilometreye varan şiddetli rüzgarlara ve boyu 12 metreyi bulan yüksek dalgalara neden olması beklenen tayfun sebebiyle riskli bölgelerde yaşayan sakinlere şiddetli rüzgarlar, yüksek dalgalar, toprak kaymaları ve sel baskınları ile yıldırım çarpması riskine karşı tetikte olma çağrısı yapılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber