Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 23 Kasım 2015 - 15:05 Yorum: 0

Javad Alamdari’nin ‘Black Hole’ isimli sergisi 22 Aralık’ta

Ünlü İranlı ressam Javad Alamdari’nin ‘Black Hole’ isimli sergisi 22 Aralık’ta Galeri Eksen’de açılıyor. Alamdari eserlerinden şöyle bahsediyor:

Javad Alamdari’nin ‘Black Hole’ isimli sergisi 22 Aralık’ta

Kara delik uzay - zamanın bir bölgesidir ki onun kütlesi basılmıştır. Kara delikler bilimsel konuları yanında, sanat ve estetik açısından iç ve zihinsel güzellik duygusunu bende oluşturdu ve bu nedenle ben kara delik resmini çizdim. Ölmek halinde olan bir yıldız kendi çekirdeğinde olan tüm enerjiyi tüketmiş ve kendi enerjisi ile çökmüştür ve kendi ağırlığı altında içeriden patlar. Eğer bu çekim gücü yıldızın kalan parçalarını onun olay ufkunun içine doğru çekebilirse deformasyon ve uzay - zaman bükülmesine neden olur ve kara deliği oluşturur. Kara deliğin güçlü çekim gücü olduğu için hatta ışıkta ondan kaçamaz.

“ bu sadece kara deliğin basit bir tanımıydı “

Söylemesi gerekiyor ki, kara delikler hakkında olan bazı şeyler benim için soru işareti bırakıyorlar ve önemlidir ve kuşkusuz, bu konular benim eserlerimde etki bırakmış. Kara deliklerin doğa ve sırları benim merak duygumu etkiledi. Benim eserlerim soyut ekspresyonizm hareketin ana dallarına, “Eylem” yöntemi çizimlerine benziyor. Dahası, bu çizimler zihin ve kara deliklerden olan bilgilerim üzerine çizilmiştir. Sanatçı, bu modern dünyada bilim ve sanat konusundan ve ayrıca toplum ve dünya ve kendi etrafı dünyasından ve sonra onun kendi yaşam tarzına olan etkisinden bilgilenmek ister ve bu yolda, kendi sanatıyla toplum ve etrafında olan dünyaya etki bırakmak ve yararlı olmayı ister.

Sergi, 22 – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Pazar hariç her gün Galeri Eksen’de ziyaret edilebilir.

Galeri Eksen: Maçka Caddesi | No:29 | Nişantaşı | İstanbul | +90 212 219 08 50 | [email protected] 
 

 

Javad Alamdari (1984,İran)

 

1984 yılında İran’da doğan  sanatçı ailesinin desteği ile çocukluk yıllarında resme yöneldi.Lisede güzel sanatlar ve grafik eğitimi alan Alamdari resim çalışmalarını modern tarzda sürdürdü.21 yaşında İstanbul’a yerleşen sanatçı Devrim Erbil Atölyesi’nde çalışmaya başladı.

2007 yılında Devrim  Erbil ve atölye arkadaşları  ile Ayşegül Bayrak Sanat Galerisi’nde ardından Nişantaşı’nda kişiseller açtı  ve karma sergilere katıldı. Son yıllarda soyut resme yönelen ve kara delikler üzerinde yoğunlaşan  Alamdari İstanbul ve İran’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

2007 yılında Karma Sergi Aysegül Bayrak Sanat Galerisi / İstanbul

2012 yılında Kişisel Resim Sergisi İSO Sanat Galerisi / İstanbul

2013 yılında Kişisel Resim Sergisi İSO Sanat Galerisi / İstanbul

2014 yılında Kişisel Resim Sergisi Shokouh Gallery  / İran

2014 yılında Kişisel Resim Sergisi Shokouh Gallery  / İran

2015 yılında Kişisel Resim Sergisi Farhangsaraniavaran Gallery / İran

2015 yılında Kişisel Resim Sergisi Galeri Eksen / İstanbul

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber