Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Mart 2018 - 10:38 Yorum: 0

Jeet Kune Do’da altın madalya Kara’dan geldi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geleneksel olarak gerçekleştirilen 2018 Üçüncü Uluslararası Thai Sanatları-Oyunları ve Festivali'nde, Jeet Kune Do branşı...

Jeet Kune Do’da altın madalya Kara’dan geldi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geleneksel olarak gerçekleştirilen 2018 Üçüncü Uluslararası Thai Sanatları-Oyunları ve Festivali'nde, Jeet Kune Do branşı +90 kiloda mücadele veren İzmitli Ferhing Kara altın madalya kazanarak 1. oldu.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta geleneksel olarak yapılan Uluslararası Thai Sanatları-Oyunları ve Festivali'nin üçüncüsü düzenlendi. 57 ülkenin yer aldığı şampiyonaya Türkiye adına İzmitli Ferhing Kara katıldı. Yarışmadaki tek Türk sporcu olan Kara, Jeet Kune Do branşı +90 kiloda yarıştı. Çıktığı maçlarda rakiplerini bir bir geçen Kara, finalini de kazanarak Jeet Kune Do branşında birinci olarak altın madalya kazanan ilk Türk oldu.

Türkiye'nin her alanda başarıyı hak ettiğini belirten Kara, "Bangkok'ta ülkemi çok özledim. Oraların yemeklerini bile yiyemedim. Ülkem gözümde tüttü. Branşımda ilk Dünya Şampiyonu olan bir JKD'ci olmaktan mutluyum. Bu şampiyona olimpik bir havada geçti. Tayland halkı ayağa kalktı. Dünyanın her yerinden çeşitli branşlarda sporcular Bangkok'a akın ettiler. Tayland devleti her türlü tedbiri ve kolaylığı sağlayıp kendi kültürünü tanıtmakla meşgul ama organizasyonu bizzat devlet yapıyor. Adım başı ring kurulmuş. Tam bir festival. Biz buraya gelince bayrağımız dikildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın istediği şeyi gerçekleştirdik. Başardık. Türkiye her yerde ve her alanda başarıyı hak eden dünyanın en güzel ülkesidir" dedi.

Başarısında katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kara, "Başarımda katkıları olan hocalarım Yüksel Yılmaz hocama, İbrahim Yılmaz hocama, Özcan Yılmaz hocama, Salim Ulusoy hocama, Yusuf Burgul hocama, İslam Karaaslan hocama gitmemizde destekleri olan başta İlim Yayma Cemiyeti Başkanımız Fevzi Utaş beye, Şaban Özzaim ağabeye, Fidan Yapının sahibi Ergül Fidan beye, Efesanport ailesinden Okan Efe beye, koç olarak köşemde tezauratlarıyla destekleyen Oğuz Yalçın ağabeyime ve tabi başta babam olmak üzere aileme çok teşekkür eder saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Jeet Kune Do’da altın madalya Kara’dan geldi

Jeet Kune Do’da altın madalya Kara’dan geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber