Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Aralık 2018 - 08:51 Yorum: 0

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Erkeklerin en fazla çekindiği ve akıllarından birçok soru işaretinin bulunduğu ameliyat türlerinin başında jinekomasti yer alıyor.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Erkeklerin en fazla çekindiği ve akıllarından birçok soru işaretinin bulunduğu ameliyat türlerinin başında jinekomasti yer alıyor. Jinekomasti en basit tabiriyle erkekte bir nedenden ötürü meme büyümesi olarak tanımlanabilir. Kişilerin psiko-sosyal durumları üzerinde ciddi bir etki bırakan bu durum için akıllara gelen ilk soru tedavi yöntemleri oluyor.

Jinekomasti tedavisi için her ne kadar internette üzerinden birbirinden farklı bilgiler yer alıyor olsa da tek çözüm ameliyattan geçiyor. Özellikle bu konuda tecrübeli bir estetik cerrah ile çalışmak sorunun kesin çözümü anlamına gelebilir. Jinekomastinin oluşum nedenine göre farklı bir ameliyat türü uygulanabiliyor. Örneğin meme dokunuz yağlanma yüzünden büyüdüyse liposakşın yöntemi ile bu sorun aşılabiliyor. Ancak büyüme memedeki sert glandüler dokusundaki fazlalıktan dolayı ise ameliyat yegane çözüm oluyor.

Ameliyat noktasında erkeklerin en fazla merak ettiği soru jinekomasti ameliyatı sonrası herhangi bir iz kalıp kalmayacağına yönelik oluyor. Meme ameliyatının yapılışında ise meme başının kahvrengi kısmı içeride kalacak şekilde açılan küçük kesikten girilir ve cerrahi bir operasyon ile fazla doku çıkarılır. Ardından ile derinin altında kalacak şekilde ameliyat bölgesine dikişler atılır ve bu dikişler ameliyattan sonraki 5 ila 7 gün içerisinde alınır.

Sonuç noktasında jinekomastinin türüne göre memenizde herhangi bir iz kalabiliyor. Liposakşın ile memenin küçültüldüğü durumlarda iz kalması olası değilken ameliyat ile yapılan küçültmelerde ufak bir iz kalabiliyor. Ancak gelişen estetik ameliyat yöntemleri sayesinde bu izler gizlenebiliyor. Ameliyattan sonraki 15 aylık dönemde de izler giderek daha solgun bir hale geldiği için dışarıdan belli olması çok zor bir hale geliyor.

Bununla birlikte jinekomasti tedavisi için birden fazla yöntem olduğu için ameliyat ya da tedavi başlangıcı öncesinde doktorunuz ile konuşarak bilgi almanız durumunuza daha iyi bir açıklama getirebilir. Oluşan jinekomastinin farklı nedenleri olabileceği için ameliyat sonrasında da farklı bir süreç oluşması mümkün. İz konusunda sizin yaşayacağınız tedavi sürecine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

 

ETİKETLER: Jinekomasti
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber