Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 20 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Judo Grand Prix'e doğru

Judo sporunun en üst düzey organizasyonlarından olan, Samsun'da 27-29 Mart tarihleri arasında yapılacak Grand Prix müsabakaları öncesi sporculara, seminer verildi

Judo Grand Prix'e doğru

SAMSUN (AA) - Judo sporunun en üst düzey organizasyonlarından olan, Samsun'da 27-29 Mart tarihleri arasında yapılacak Grand Prix müsabakaları öncesi sporculara, Uluslararası Judo Federasyonu Sportif Direktörü Daniel Lascau tarafından seminer verildi.

Canik ilçesindeki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) başlayan seminerde konuşan Lascau, 27-29 Mart tarihlerinde Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak "Judo Grand Prix" müsabakalarına, yaklaşık 70 ülkeden 650 sporcunun katılmasının beklendiğini belirtti.

TOHM’un da kurulduğu günden bugüne kadar geçen sürede çok hızlı yol alarak tüm yapılanmasını hemen hemen tamamladığını ifade eden Lascau, "Bundan sonra, bu tür seminerlerle sporcularımızın uluslararası standartlara ulaşmalarını sağlamaya çalışacağız" dedi.

TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu ise tesis, malzeme ve ekipman olarak TOHM'un tüm altyapısını tamamladıklarını vurgulayarak, "Şimdi ise ulusal ve uluslararası bazda eğitime ağırlık vererek sporcularımızı 2020 Olimpiyat oyunlarına hazırlamak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Lascau tarafından verilecek seminer 3 gün sürecek.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından her yıl düzenlenen ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren "Judo Grand Prix" müsabakalarında, Türkiye'yi 28'i erkek 53 sporcu temsil edecek.

Organizasyon sonunda ise dereceye giren sporculara toplamda 100 bin dolar ödülün dağıtılacağı öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber