Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mayıs 2016 - 10:43 Yorum: 0

K-9 Köpekleri, AŞTİ’nin Göz Bebeği Oldu

Ankara'da terör ve asayiş olaylarına karşı yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkezlerden biri olan AŞTİ'de, 2 K-9 köpeği, özel güvenlik ekipleriyle...

K-9 Köpekleri, AŞTİ’nin Göz Bebeği Oldu

Ankara'da terör ve asayiş olaylarına karşı yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkezlerden biri olan AŞTİ'de, 2 K-9 köpeği, özel güvenlik ekipleriyle birlikte "arama-tarama" çalışmalarına katılıyor. Nana ve Rio isimli köpekler, bagajlarda patlayıcı ve uyuşturucu madde arıyor.

Daha önce Ankara metrolarında görev yapan 3 yaşındaki Nana ve 1 yaşındaki Rio adlı uzman köpekler, AŞTİ'deki kontrol noktalarında, özel güvenlik personeliyle birlikte, otomobilleriyle gelen vatandaşların araçlarında hassas burunlarıyla arama yapıyor.

AŞTİ'de zaman zaman teknolojinin önüne geçerek daha şimdiden önemli bir güvenlik unsuru haline gelen 2 sevimli K-9 köpeği, görevlerini aksatmadan yaparken, serbest zamanlarda da bakıcılarının gözetiminde, boş pet şişeleriyle oynamayı seviyor. AŞTİ özel güvenlik personelinin kontrolündeki 2 sevimli köpek, yolcuların da büyük ilgisini çekiyor.

AŞTİ'NİN İLK UZMAN KÖPEKLERİ

AŞTİ'yi Büyükşehir Belediyesi adına yöneten BUGSAŞ'ın Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, daha önce AŞTİ'nin güvenlik sistemine "ginger"ların eklendiğini ve BUGSAŞ güvenlik personelinin, bu sayede olaylara daha seri müdahale edebildiğini kaydederek, son olarak da uzman köpeklerin AŞTİ'de kullanılmaya başlandığına dikkat çekti.

Odabaşı, AŞTİ'de ilk kez kullanılmaya başlanan K-9 cinsi köpeklerin, hem patlayıcıya hem de uyuşturucuya duyarlı olduğunu ifade etti.

GİRİŞ KAPISI SAYISI AZALTILDI

BUGSAŞ Genel Müdürü Seçkin Odabaşı, alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında AŞTİ'ye giriş yapılan kapıların sayısının azaltıldığına da dikkat çekerek, "Giriş kapısı sayısını tedbir amaçlı azalttık. Ayrıca yüksek çözünürlüklü 192 kamerayla, AŞTİ'yi hiçbir kör nokta bırakmaksızın 24 saat kontrol ediyoruz" diye konuştu.

Odabaşı, yoğun güvenlik önlemlerinin süreceğini belirterek, "Bu yoğun güvenlik önlemlerine, vatandaşlarımızdan şu ana kadar hiçbir olumsuz tepki almadık" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber