Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 26 Şubat 2010 - 13:51 Yorum: 0

Kablo Kirliliğini Ortadan Kaldıran Proje

Çalgı aletleri artık kablosuz olarak 150 metreye kadar sahneden uzaklaştırılarak çalınabilecek. Sanatçı isterse konseri esnasında halkın arasına girerek çalgısını çalabilecektir" şeklinde bilgi verdi.

Kablo Kirliliğini Ortadan Kaldıran Proje

ÖĞRENCİLERDEN KONSERLERDE KABLO KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRAN PROJE

Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki öğrenciler, konserler esnasında sahnelerdeki kablo kirliliğini ortadan kaldıran ve yine konserler esnasında çalgı aletlerinin dinleyiciler arasında da çalınmasına imkan sağlayan "Bağlamam-09" adlı bir proje gerçekleştirdiler.

Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Talha Çınar, Ebu Cihad Ylıdızhan ve Ömer Çağıl adlı öğrencilerin Danışman Öğretmenleri Güral Utaş danışmanlığında, çalgı aletlerinin kablosuz sistemle sahnede veya konseri izleyenlerin arasında çalınmasına imkan sağlayan "Bağlamam-09" adlı projeyi yaptılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları arasında Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında Malatya ikincisi olan proje hakkında bilgi veren Proje Danışmanı Güral Utaş, "Yaptığımız bu proje ile müzik aletlerinde kablo ortadan kalkmakta ve böylece kesintisiz ve kazasız konserler yapılmaktadır. Hem kablo maliyeti ortadan kalkmakta ve hem de sahnelerdeki kablo kirliliği kesin olarak son bulmakta. Bağlama, gitar, keman gibi çalgı aletleri kablolu sistemde sahneden aşağı inememekte halk arasına karışamamakta.

Kablo uzatıldığında ise verim düşmekte. Bizim projemiz ile çalgı aletleri artık kablosuz olarak 150 metreye kadar sahneden uzaklaştırılarak çalınabilecek. Sanatçı isterse konseri esnasında halkın arasına girerek çalgısını çalabilecektir" şeklinde bilgi verdi.

Utaş, projenin gerçek hayatta kolayca hayata geçirilebileceğini belirterek, "FM alıcı ve vericisinden oluşan elektronik bir devre müzik aletine yerleştiriliyor. Müzik aleti kullanıldığında ses verici cihazına gelerek burada amplifikatörün girişine takılıyor ve ses ayarları yapıldıktan sonra hoparlöre veriliyor" dedi.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber