Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Mayıs 2019 - 13:23 Yorum: 0

Kabuklu kırmızı mercimek hasadı mayıs ayında başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 26 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan kabuklu kırmızı mercimek alımlarının Mayıs ayı sonu itibariyle başlamasının...

Kabuklu kırmızı mercimek hasadı mayıs ayında başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 26 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan kabuklu kırmızı mercimek alımlarının Mayıs ayı sonu itibariyle başlamasının öngörüldüğünü bildirdi.

TMO'dan, konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında kabuklu kırmızı mercimek alımlarında izlenecek politikalar şöyle:

"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla hububat alımlarında uyguladığı randevulu alım sistemine kabuklu kırmızı mercimek alımlarında da devam edecektir. Randevular İnternet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi yine internet sitesi üzerinden şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimizden de alınabilecektir. Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacaktır."

TMO, 2019 yılı döneminde kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının 2 bin 500 TL/Ton olarak belirlendiğini, belirlenen bu fiyatın, bakanlık tarafından verilecek yaklaşık 800 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 3 bin 300 TL/Tona kadar yükseldiğini açıkladı. TMO, kabuklu kırmızı mercimek teslim edecek üreticilerinin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ise şunlara dikkat etmesi gerektiğini bildirdi:

"ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları, ürünlerini randevu alınan günde getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, ürünün iş yerlerimize ürün sahibi veya vekalet verdiği kişi tarafından getirilmesi gerekmektedir. Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden, TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir. TMO tarafından 26 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan kabuklu kırmızı mercimek alımlarının ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber