Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 18:43 Yorum: 0

Kaçak yapıldığı iddia edilen ek muhtarlık bürosu yıkıldı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, mevcut muhtarlık bürosuna kaçak ek oda yaptığı iddiasıyla belediyenin yıkım kararı almasına tepki gösteren Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, tepki...

Kaçak yapıldığı iddia edilen ek muhtarlık bürosu yıkıldı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, mevcut muhtarlık bürosuna kaçak ek oda yaptığı iddiasıyla belediyenin yıkım kararı almasına tepki gösteren Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, tepki amacıyla yıkım ekiplerinden önce ilk balyozu kendi vurdu. 

Fidanboy, 30 Mart'ta yapılan seçimlerde muhtar seçilmesinin ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki tek odalı hizmet binasının dar olması nedeniyle ek oda yaptırdı. Şikayet üzerine 17 Temmuz'da gelen Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan odanın imara aykırı olduğunu öne sürerek odanın yıkılması için bir haftalık süre verdi. 

Verilen sürenin bugün dolması üzerine Şükrü Fidanboy, balyozla kaçak yapının bir duvarını kendisi balyozla kırmasının ardından belediye ekipleri de kaçak yapının kalan bölümünü yıktı.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhtarlık binasına ek olarak yapılan odanın vatandaşların işlerini rahatlıkla görebilmeleri amaçlı olduğunu söyledi.

Mahalle muhtarlarının yeni yerlerine bir an evvel kavuşturulmasını istediklerini ifade eden Nas, "Muhtarımıza kimler söz verdiyse şimdi sözlerinin arkasında durmadı. Muhtarımız yeni seçildiğinden bir şeyler yapmak istemiştir. Kaçak yapı denilen bu binayı biz ihale usulü yıkmayacağız, kendimiz yıkacağız. Çünkü Zonguldak'ta birçok kaçak yapılaşma ve bunların yıkılması için mahkeme kararları var. Fakat biz Türkiye Cumhuriyeti'nin mührünü taşıyan muhtarlar olarak kendimiz yaptığımız işi kendimiz temizleyeceğiz. Kimseyi incitmeden, kırmadan bu işi halledeceğiz" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber