Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2016 - 15:03 Yorum: 0

KAÇEM kursiyerlerine ’İnternetle Hayat Kolay’ projesi anlatıldı

Türk Telekom tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen "İnternetle Hayat Kolay" projesi ile ilgili Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları...

KAÇEM kursiyerlerine ’İnternetle Hayat Kolay’ projesi anlatıldı

Türk Telekom tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen "İnternetle Hayat Kolay" projesi ile ilgili Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi'nde (KAÇEM) eğitim gören 25 kadın bilgilendirildi.

Nevşehir Belediyesi'ne ait 2000 Evler Mahallesi'ndeki Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve bir süre önce proje ile ilgili olarak eğitimden geçirilen Nevşehir Belediyesi personellerinin verdiği eğitimde, Türk Telekom'un "Herkes için erişilebilir iletişim" vizyonuyla hayata geçirdiği "İnternetle Hayat Kolay" isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesine ilişkin olarak kursiyerlere dijital dünya hakkında bilgiler aktarıldı. İnternet kullanımının toplumun tüm kesimlerinde etkin bir şekilde artırılmasının da planlandığı eğitim çalışmalarına katılan kursiyerlere internet kullanımının hayatın kolaylaştırılması adına da önemli bir işlevi ortaya koyduğuna vurgu yapıldı. Kıraathanelerde, kadınların gün buluşmalarında da eğitim verilebiliyor, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle 2013 yılında başlatılan "İnternetle Hayat Kolay" projesi, bilgilendirilmesine yönelik eğitimlerde ayrıca katılımcılara, e-posta, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, dijital bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı konusunda da bilgiler aktarılıyor. 2017 yılı sonuna kadar kalkınmada öncelikli illerde 35 yaş üstü 30 bini aşkın kişinin dijital dünya ile tanıştırılması amaçlandığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi, geçen yıl Birleşmiş Milletler tarafından New York'ta düzenlenen "İyilik için Teknoloji" temalı Sosyal Fayda Zirvesi'nde dünyaya örnek proje olarak anlatılmıştı.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası toplam 17 ödülün sahibi olan proje, 2014'te küresel çapta gerçekleştirilen Global Sabre ödülünü de alarak dünyanın en iyi 50 projesi arasında gösterilmişti.

KAÇEM kursiyerlerine ’İnternetle Hayat Kolay’ projesi anlatıldı

KAÇEM kursiyerlerine ’İnternetle Hayat Kolay’ projesi anlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber