Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2016 - 08:33 Yorum: 0

Kadın çiftçiler meyveciliği öğreniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından uygulanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi...

Kadın çiftçiler meyveciliği öğreniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından uygulanan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kadın çiftçilere meyveciliğin temel ilkelerinin öğretilmesinin amaçlandığı "Mutfaktan Bahçeye" projesinin uygulanmasına devam ediyor.

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 54 kadın çiftçinin eğitimi devam ediyor. Önceki gün düzenlenen eğitim programında kadın çiftçilere kiraz bahçelerinde şekil budaması eğitimi verildi. Düzenlenen eğitime Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Şahin de katıldı.

Eğitimi veren Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Salih Keskin, kiraz bahçelerinde yaz mevsiminde uygulanacak şekil budaması konusunda kadın çiftçilere bilgiler verdi. Uygulamalı olarak sürdürülen eğitimlerde kadın çiftçiler tarafından oluşturulan kiraz bahçesinde uygulama yapıldı.

Eğitim programı hakkında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, kadınların tarımsal alanda bilinçli bir şekilde faaliyet göstermelerinin önemine değindi. Tarımın hemen hemen tüm aşamalarında yer alanın kadınların bu işin de üstesinden geldiğini söyleyen Şahin, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sağladığı maddi ve manevi desteklerle böyle bir projeyi uygulamaya koyduk. Projemizi Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitümüzle birlikte yürütüyoruz. Hem biz hem de projeye katılan bayanlar projenin gidişatından son derece memnunlar. Kadın çiftçilerin eğitimlerine yönelik projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben projeye destek sağlayan Bakanlığımıza ve bizimle birlikte projede yer alan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Projeye katılan kadın çiftçilerden Arzu Algün ise projeden son derece memnun olduklarını, eğitim programı boyunca birçok yeni bilgi ve yenilikle karşılaştıklarını söyledi. Eğitimde projeye katılan kadın çiftçilere budama seti hediye edildi.

Kadın çiftçiler meyveciliği öğreniyor

Kadın çiftçiler meyveciliği öğreniyor

Kadın çiftçiler meyveciliği öğreniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber