Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TZOB işbirliği ve Haymana Ziraat Odası Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen eğitim seminerine...

Kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

ANKARA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TZOB işbirliği ve Haymana Ziraat Odası Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen eğitim seminerine katılan Haymanalı 96 kadın çiftçi, gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

Bir otelde yapılan törene Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşteşarı Nesrin Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı ve kadın çiftçiler katıldı. 

Nesrin Çelik, törende yaptığı konuşmada, ailenin temel direği olarak nitendirdiği kadının, güçlenmesi gerektiğini, bu konuda projeler geliştirdiklerini belirterek, "Nihayetinde kadınlar hayata can, toprağa bereket katıyor. Kadının güçlenmesi eğitimle başlar" dedi.

Nihat Pakdil ise tarımın, doğal kaynaklarla yapılan bir iş olduğunu, kadının tarım alanındaki rolünün çok önemli olduğunu söyledi. Pakdil, "Biz bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz. Üzerimize düşen ne olursa yapmakla mükellefiz. Çiftçinin üretimi toplumun tamamını ilgilendiriyor. Bizim çifçilerimizden isteğimiz, üretimi arttırmalıyız, doğal kaynaklarımızı doğru kullanmalıyız ve sağlıklı üretim yapmalıyız" dedi.

Kaymakam Erdoğan da Anadolu'da üretimi, çiftçiliği kadınların yaptığını, "Anadolu"nun adını kadınlardan aldığını, bu eğitimin tam da yerini bulan bir kitleye yönelik yapıldığını söyledi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise Haymana'nın termalde olduğu gibi bir de tarih kültürünün olduğunu, ilçenin milli park ilan edilmesinin ardından buradaki konukları ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kadınlara sosyal haklar tanınıp, kadına şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim alan kadın çiftçilerden Kübra Yiğiter ise büyük yükün kadınların omuzlarında olduğunu, artık kadınların daha çok ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber