Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor Projesi

KAYSERİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığının desteğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın...

Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor Projesi

KAYSERİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığının desteğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor Projesi tanıtıldı.

İl Müdürü Özkan Kayacan, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, projenin amacının, solucan gübresi olarak bilinen vermikompost üretimi organik tarımda kullanılmak üzere kadın çiftçilere öğretmek olduğunu söyledi.

Bu amaçla, organik tarımsal üretimin içinde bulunan kadın çiftçilere ve üretimi yönlendiren teknik elemanlara vermikompost yapımı, kullanımı ve faydaları konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verileceğini ifade eden Kayacan, ayrıca projede yer alan girişimci özelliği taşıyan kadın çiftçilerin bilgi ve beceri geliştirme yoluyla istihdamlarına yönelik katkı sağlanacağını belirtti.

Vermikompost üretim modelinin çiftçilere benimsetilmesiyle organik üretim yapan üreticilerin daha ucuz ve kolay üretim yapmasına katkı sağlanacağını dile getiren Kayacan, şunları kaydetti:

"Projeyle bu yeni gübreleme sisteminin benimsetilmesi yoluyla üreticinin verimini ve gelir seviyesini arttırması beklenmektedir. Kayseri'de 2014 üretim yılı sonunda, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamındaki 4 kadın çiftçiye, kişi başına 2 bin 500 kırmızı solucan vermek suretiyle solucan gübresi elde ettik. Kadın çiftçiler üç ay gibi kısa sürede 10 bin olan solucan sayısını 50 bine çıkarmayı başardı. Üreticiler elde ettikleri solucan gübresini sezon içinde organik tarım üretim alanlarında kullanıp başarılı sonuçlar elde etti." 

Toplantıya, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Halil İbrahim Gül ve kadın çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber