Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 15:03 Yorum: 0

Kadın çiftçilere eğitim

BİLECİK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği iş birliğinde "Kadın çiftçi eğitimi" verildiği bildirildi.Gıda...

Kadın çiftçilere eğitim

BİLECİK (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği iş birliğinde "Kadın çiftçi eğitimi" verildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kurumlar arası iş birliğiyle kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi ve özgürlükleri konularda bilgilendirmek, sosyal  güvenlik konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.

Gerek dünyada gerekse ülkede tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınlar oynadığını bildiren Yıldız, "Tarımda çalışanların yüzde 50'den fazlasını kadın çiftçilerimiz oluşturmaktadır. Kadın çiftçilerimize modern tarımı öğretemezsek, tarımda verimliliği yakalayamayız. Kadın çiftçilere verilecek eğitimler, bir kadını eğitmek bir aileyi eğitmektir anlayışıyla, eğitim yapılacak köyün tarımsal ve ev ekonomisi alanındaki sorun ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tespit edilmiştir. Bunun yanında programımızda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü eğitimcilerinin de ele alacağı toplumsal cinsiyet ve kadın ve kişi hak ve hürriyeti gibi konular yer almaktadır" ifadesinde bulundu.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber